• Turkhane Logo

UEFA'dan İstanbul'da 'taksiye binmeyin' uyarısı

UEFA'dan, İstanbul'da taksi kullanmayı düşünen Şampiyonlar Ligi taraftarlarına sürpriz bir uyarı geldi...

16:52 10 Haziran 2023 Cumartesi
UEFA'dan İstanbul'da 'taksiye binmeyin' uyarısı
UEFA'dan, İstanbul'da taksi kullanmayı düşünen Şampiyonlar Ligi taraftarlarına sürpriz bir uyarı geldi...

Sözcüde yer alan habere göre UEFA, Şampiyonlar Ligi finalini izlemek için İstanbul’a gelen İtalyan ve İngiliz taraftarlara, taksi uyarısı yaptı.

Yaklaşık 75 bin taraftarın Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki maçı izlemesi bekleniyor ve bu sayının 50 bine yakını yabancı taraftarlardan oluşacak. Bu akşam oynanacak zorlu mücadele öncesinde başta Taksim olmak üzere İstanbul’un birçok bölgesinde toplanan taraftarlar, 22.00’da başlayacak maça toplu ulaşımla gidecek.

UEFA’nın resmi internet sitesinde yayınlanan yönergelerde, stada ulaşım konusunda toplu ulaşım tavsiyesinde bulunuldu. Maç biletine sahip taraftarlar, İstanbul’un çeşitli bölgelerinden stadyuma gidecek otobüslere ücretsiz olarak binebilecek.

UEFA’NIN TAKSİ UYARISI

Öte yandan, UEFA tarafından yapılan bilgilendirmede, taraftarların taksi kullanmaması önerildi. Resmi siteden yapılan açıklamada, “Taksi uygun bir seçenek gibi görünse de İstanbul trafiğini tahmin etmek oldukça zordur ve yolculuk beklediğinizden uzun sürebilir. Maç günü stadyum çevresinde kapanacak yolları da düşününce, taksi kullanmanı önermeyiz.” ifadelerine yer verildi.

UEFA’nın görselinde “En hızlı ve en güvenli yolculuk için ücretsiz servis otobüslerinden ve toplu taşıma araçlarından yararlanın” denildi.

İstanbul’daki taksi ücretleri konusunda şu açıklama yapıldı:

“Diğer günlerde İstanbulda taksiler çok yaygındır ve taksimetre ile çalışır. Standart sarı taksiler dışında turkuaz (genelde %15 daha pahalı) ve siyah (genelde iki katı pahalı) taksiler de daha rahat alternatifler sunar. Çoğu araç için nakit parayla ödeme yapılır. Taksimetre açılış ücreti yaklaşık 0.51 avro, kilometre başına fiyat ise 0.32 avrodur. Ancak havaalanından taksi tutarsan daha pahalı olacaktır.”

Son güncelleme: 16:52 10.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı