• Turkhane Logo

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla

UEFA Avrupa Ligi finalinde İtalyan devi Inter'ı 3-2 mağlup eden İspanya temsilcisi Sevilla, kupayı 6. kez kazandı.

02:27 22 Ağustos 2020 Cumartesi
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla
UEFA Avrupa Ligi finalinde İtalyan devi Inter'ı 3-2 mağlup eden İspanya temsilcisi Sevilla, kupayı 6. kez kazandı.

UEFA Kupası adıyla düzenlenen, 2010’dan beri de Avrupa Ligi olarak düzenlenen turnuvanın en başarılı ekibi Sevilla, İnter’i 3-2 yenerek kupayı 6. kez müzesine götürme başarısı gösterdi.

Dünyayı etkisi altına koronavirüs nedeniyle 8’li final formatıyla Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen ve tek maç eleme usulüne göre oynanan maçta, turnuvanın iki başarılı ekibi finale yakışır bir mücadele sergiledi.

Karşılaşmada henüz 5. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Lukaku ile öne geçen Inter, Luuk de Jong’un 12 ve 33. dakikalarda attığı golle bir anda geriye düştü. Diego Godin 35. dakikada sahneye çıkarak karşılaşmaya yeniden dengeyi getirdi ve ilk yarı 2-2 eşitlikle tamamlandı.


İkinci yarıda iki takım da gol yollarında etkili olmaya çalışırken Sevilla’dan Diego Carlos, ceza sahası içinde önünde seken topa röveşata ile vurdu. Lukaku’nun son anda müdehalesine rağmen filelerle buluşan top İspanyolları öne geçirdi.

Sevilla böylelikle tarihinde 6. kez oynadığı UEFA Avrupa Ligi finalinde 6. kez mutlu sona ulaşarak bu turnuvadaki deneyimini göstermiş oldu.

KUPA’DAN NOTLAR

– İnter turnuvada ilk kez yenildi

Toplamda 924 milyon Euro’luk kadro değeri bulunan iki takımın dev kapışmasında, Sevilla, finale gelene kadar sadece bir kez yenildi. Inter ise kupada finale kadar yaptığı 5 maçta da sahadan galibiyetle ayrıldı.

– Seville 3 kez üst üste kazandı

İspanyol temsilcisi bundan önce, 2015-2016 sezonunda kazandığı zaferle Avrupa’nın 2 numaralı kupasını üst üste 3 kez müzesine götüren ilk ekip olarak tarihe geçmişti.

– En golcü isim Lukaku

Inter’in bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ndeki en golcü ismi Belçikalı yıldızı Romelu Lukaku oldu. Lukaku, üst üste 10 UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında gol atmayı başaran ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Son güncelleme: 02:27 22.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı