• Turkhane Logo

U18 maçında saha komiserine saldırı: Vefaspor ligden çekildi

İstanbul Saha Komiserleri Derneği Genel Sekreteri ve saha komiseri Cemal Sivrikaya görevli olduğu Amatör küme U18 maçında darp edildi.

17:53 09 Mart 2022 Çarşamba
U18 maçında saha komiserine saldırı: Vefaspor ligden çekildi
İstanbul Saha Komiserleri Derneği Genel Sekreteri ve saha komiseri Cemal Sivrikaya görevli olduğu Amatör küme U18 maçında darp edildi.


İstanbul Futbol Saha Komiserleri Derneği Genel Sekreteri ve saha komiseri Cemal Sivrikaya, 6 Martta oynanan Yakacık-Vefa U18 Türkiye Şampiyonası İstanbul Elemeleri maçının bitişinin ardından saha içinde saldırıya uğradı.

Kartal Mimar Kubilay Köse Stadı’ndaki maçta görev yapan Sivrikaya, hakemin bitiş düdüğünün ardından tribünden atlayan bir seyircinin saldırısına uğradı. Hakemleri korumak için araya giren Sivrikaya futbolcuların da karıştığı saha olayları sırasında darp edilerek yaralandı.


AMATÖR FUTBOLDA ŞİDDETE BAŞVURANLARI KINIYORUZ

TFSKD Yönetim Kurulu olayın ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“07.03.2021 tarihinde İstanbul’da oynanan Yakacık-Vefaspor U18 maçında görev yapan Saha Komiserimiz Cemal Sivrikaya kimliği bilinemeyen bir kişi tarafından maç sonunda darp edilmiştir. Centilmenlik, hoşgörü ve saygı içinde oynanmasını beklediğiniz amatör futbolda şiddete başvuranları kınıyoruz.”

VEFASPOR LİGDEN ÇEKİLME KARARI ALDI

Vefaspor Kulüp Başkanı Mehmet Sütçüoğlu da saha komiseri Cemal Sivrikaya’nın yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar nedeniyle tüm spor kamuoyundan özür dilediklerini açıkladı. Polislerin soruşturması sonucunda oyuncularının serbest bırakıldığını belirten Sütçüoğlu buna rağmen U18 takımının ligden çekildiğini ve son 3 maça çıkarılmayacağını açıkladı.

Mehmet Sütçüoğlu, “Hafta sonu oynanan maçta hiç tasvip etmediğimiz olaylar olmuş. Futbolcularımıza en ağır cezayı vereceğiz. Lisanslarını yırtacağız. Tüm spor kulüplerine örnek olması açısından takımı da ligden çekiyoruz. Bizim için önemli olan Fair-Play ve futbolcuların doğru ahlaklı yetişmesi. Bütün spor kamuoyundan özür diliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Son güncelleme: 17:53 09.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı