• Turkhane Logo

Türkiye son Dünya Şampiyonu Fransa'yı 2-0'la geçti

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu üçüncü maçında Türkiye, kendi sahasında Fransa'yı 2-0 yenerek puanını 9 yaptı ve liderliğe yükseldi.

00:57 09 Haziran 2019 Pazar
Türkiye son Dünya Şampiyonu Fransa'yı 2-0'la geçti
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu üçüncü maçında Türkiye, kendi sahasında Fransa'yı 2-0 yenerek puanını 9 yaptı ve liderliğe yükseldi.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu üçüncü maçında Türkiye, kendi sahasında Fransayı 2-0 yenerek puanını 9 yaptı ve liderliğe yükseldi.
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubunda Türkiyenin konuğu son dünya şampiyonu Fransaydı. Ay-yıldızlılar, baştan sona üstün oynadığı maçta Horozları, Kaan Ayhan ve Cengiz Ünderin golleriyle 2-0 mağlup etti. Milliler, bu sonuçla 3te 3 yapıp puanını 9a yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu. Milliler, Fransayı tarihinde ilk kez devirmeyi de başardı.
Milliler maça çok etkili başladı. 30. dakikada Cengiz Ünderin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Merih Demiral kafayla topu altıpas üzerine gönderdi. Topa iyi yükselen Kaan Ayhan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.
38. dakikada İrfan Can Kahveci rakibinden çaldığı topla ceza sahası içerisine hareketlenerek meşin yuvarlağı Burak Yılmaza gönderdi. Bu oyuncunun altıpas üzerinden zayıf vuruşunda top kaleci LIoriste kaldı. 40. dakikada milliler farkı 2ye çıkardı. Dorukhan Toközün ara pasına hareketlenen Cengiz Ünderin ceza sahası içerisinden sağ çaprazdan sert şutunda top ağlara gitti: 2-0. 43. dakikada Cengiz Ünderin sağ köşe gönderinden kullandığı korner atışında Merih Demiralın kafa vuruşu yandan auta gitti.
Milliler, ikinci yarıya da hızlı girdi. Fransaya nefes aldırmayan ay-yıldızlılar, 54te 3. gole yaklaştı. Kenanın sol kanatta Pavard ve Varanea yaptığı baskı sonuç verirken ceza sahasında buluşan Burakın vuruşunu ise Lloris kornere çeldi! 69. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Mahmut sol ayağıyla çok sert bir vuruş yaptı ama Lloris topu güçlükle kornere çeldi. Kaman sürede skoru koruyan Milli Takım, 2-0 kazanarak tarihi bir zafer elde etti.
EURO 2020 Elemeleri H Grubu puan durumu

width=498

(t24.com.tr)


Son güncelleme: 00:57 09.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı