• Turkhane Logo

Türkiye Cebelitarık engelini 3 golle geçti

2022 Dünya Kupası Elemeleri grup maçında Cebelitarık ile deplasmanda karşılaşan Türkiye, ilk yarısı 0-0 biten maçta rakibin 3-0 yenerek zorlu Hollanda maçı öncesi moral depoladı.

00:48 05 Eylül 2021 Pazar
Türkiye Cebelitarık engelini 3 golle geçti
2022 Dünya Kupası Elemeleri grup maçında Cebelitarık ile deplasmanda karşılaşan Türkiye, ilk yarısı 0-0 biten maçta rakibin 3-0 yenerek zorlu Hollanda maçı öncesi moral depoladı.

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu beşinci maçında deplasmanda Cebelitarıkı 3-0 mağlup etti.

Gruptaki üçüncü galibiyetini alan milli takım puanını 11e yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Cebelitarık ise beşinci maçlar sonunda da puanla tanışamadı. Grupta Hollanda ve Norveçin de 10ar puanı bulunuyor.
İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren mücadelede milli takıma galibiyeti getiren goller Halil Dervişoğlu, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Karamandan geldi. Ay-yıldızı ekip Enes Ünalla da bir penaltı atışından yararlanamadı.
Türkiye, gruptaki altıncı karşılaşmasını 7 Eylülde deplasmanda Hollanda ile oynayacak.
Şenol Güneşten ikinci yarı başında 3 değişiklik
Cebelitarık karşısında ilk yarıda gol gelmemesi üzerine Şenol Güneş ikinci yarı başında üç değişiklik yaptı. Enes Ünal, Zeki Çelik ve Taylan Antalyalıyı kenara alan Güneş, Hakan Çalhanoğlu, Halil Dervişoğlu ve Kenan Karamanı oyuna sürdü.
Zekinin oyundan çıkmasıyla sol bekte maça başlayan Mert Müldür, sağ beke geçti. Sol bekte de Efecan Karaca görev yaptı.
Hakan Çalhanoğlu oyunu değiştirdi
Milli takımda ikinci yarı başında oyuna dahil olan Hakan Çalhanoğlu, Cebelitarık savunmasının kilidini açtı.
Halil Dervişoğlunun 54. dakikada attığı golde pası veren Hakan, 64. dakikada da ceza sahası dışından attığı golle oyunu değiştiren isim oldu.
Hakanın son dakikalarda bir şutu da direkten döndü.
Milli takım 4 maç sonra kazandı
A Milli Takımın Cebelitarık karşısında kazanarak 4 maçlık galibiyet özlemine son verdi.
2020 Avrupa Şampiyonasındaki (EURO 2020) grup maçlarında İtalya, Galler ve İsviçreye mağlup olan Türkiye, Dünya Kupası Eleme grubu maçında da Karadağ ile 2-2 berabere kalmıştı.
Milli takım, bu karşılaşmadan önceki son galibiyetini 3 Haziranda Almanyada Moldova ile oynadığı hazırlık maçında 2-0lık sonuçla elde etmişti.
Halil Dervişoğlu 2. golünü attıMilli takımın Cebelitarık karşısında ilk golünü atan Halil Dervişoğlu, ay-yıldızlı forma ile çıktığı 5. maçta 2. kez gol sevinci yaşadı.
Hakan Çalhanoğlu 61. maçında 14. golünü, Kenan Karaman da 27. maçında 6. golünü atmayı başardı.
Maç Bilgileri
Stat: Victoria
Hakemler: Kristo Tohver, Silver Koiv, Sten Klaasen (Estonya)
Cebelitarık: Coleing, Britto (Dk. 34 Pons), Mouelhi, Chipolina, Torrilla, Valarino, Wiseman, Sergeant, Hernandez (Dk. 69 Coombes), De Barr (Dk. 73 Styche), Ronan
Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik (Dk. 46 Hakan Çalhanoğlu), Çağlar Söyüncü (Dk. 81 Rıdvan Yılmaz), Kaan Ayhan, Mert Müldür, Taylan Antalyalı (Dk. 46 Kenan Karaman), Yusuf Yazıcı, Orkun Kökçü, Efecan Karaca, Kerem Aktürkoğlu (Dk. 66 Merih Demiral), Enes Ünal (Dk. 46 Halil Dervişoğlu)
Goller: Dk. 54 Halil Dervişoğlu, Dk. 65 Hakan Çalhanoğlu, Dk. 83 Kenan Karaman (Türkiye)
Sarı kartlar: Dk. 3 Britto, Dk. 36 De Barr (Cebelitarık), Dk. 16 Orkun Kökçü (Türkiye)
Puan Durumu
data-cke-saved-src=https://www.projemlak.com/images/2022%20D%C3%BCnya%20Kupas%C4%B1%20Elemeleri%20T%C3%BCrkiye%20Puan%20Durumu%205_%20Hafta.jpg

Son güncelleme: 00:48 05.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı