• Turkhane Logo

Trabzonspor 10 kişi direndi, Alanyaspor’u penaltı golüyle yendi

Trabzonspor uzun süre 10 kişi oynadığını maçta ’nin penaltı golüyle lider Alanyaspor’u 1-0 yenmeyi başardı. Maçta iki kırmızı kart çıktı. İki de penaltı kullanıldı.

20:30 10 Kasım 2019 Pazar
Trabzonspor 10 kişi direndi, Alanyaspor’u penaltı golüyle yendi
Trabzonspor uzun süre 10 kişi oynadığını maçta ’nin penaltı golüyle lider Alanyaspor’u 1-0 yenmeyi başardı. Maçta iki kırmızı kart çıktı. İki de penaltı kullanıldı.





Süper Lig’in 11. haftasına lider giren Alanyaspor, Trabzonspor deplasmanında 1-0 mağlup oldu. Bordo-Mavili takım, 27. dakikadan itibaren 10 kişi oynadığı maçı Macit Hosseini’nin attığı penaltı golüyle kazanmayı başardı. Karşılaşmada Abdülkadir Parmak ve Fernandes kırmızı kart gördü. Hakem Abdülkadir Bitigen iki kez panaltı noktasını gösterirken Macit Hosseini bunlardan birini kaçırdı. Trabzon’a lider gelen Alanyaspor 19 puanda kalarak zirveden indi. Karedeniz etkibi ise bu galibiyetle puanını 19’a yükseltti.


ALANYASPOR DAHA ETKİLİ OYNADI

Avrupa’dan mutsuz dönen Trabzonspor lider Alanyaspor’u yenerek zirve ile arayı açmamak ve hem moral açısından bu karşılaşma önemliydi. Bordo-Mavili takım önde ve hızlı oynayıp erken bir gol peşine düştü. Alanyaspor kontrolü elden bırakmadan hızlı oyuncularıyla gol kovaladı. 19. dakikada Efecan’ın Cisse’yi savunmanın arkasına kaçırdığı pozisyonda gol geldi ancak ofsayttan dolayı gol iptal edildi.

ABDÜLKADİR PARMAK’A KIRMIZI KART ÇIKTI

Karşılaşmanın 27.dakikada Abdulkadir Parmak topun hakimiyetini kaybettikten sonra Siopis’e yaptığı müdahalenin ardından hakem Abdülkadir Bitigen tarafından kırmızı kart ile cezalandırdı. Bardo-Mavili takımı bu dakikadan sonra sahada 10 kişi kaldı. Konuk ekip rakibinin 10 kişi kalmasının ardından daha etkili olmaya başladı. 37’de Alanyaspor köşe vuruşunda ön direkte Ceyhun’ndan seken top arka direkte boş durumdaki Cisse’nin önünde kaldı ama tecrübeli golcü yakın mesafeden topu dışarı attı. İlk yarı 0-0 bitti.

TRABZON PENALTIDAN GOLÜ BULDU

Maçın ikinci yarısında tempolu bir futbol vardı. Alanyaspor galibiyet için yüklenirken Trabzonspor ise savunmada kalmayı tercih etti. Maçın gidişatı 64. dakikada değişti. Trabzonspor’un kullandığı köşe vuruşunda Djalma Campos’un eliyle yaptığı müdahale sonrası hakem Bitigen penaltı noktasını gösterdi. 67’de atışı kullanan Macit Hosseini ev sahibi adına skoru 1-0 yaptı.

BÜYÜK HATAYI ALANYA DEĞERLENDİREMEDİ

Karşılaşmanın 69. dakikasında Alanyaspor beraberlik şansını kullanamadı. Sol taraftan gelen ortada kaleci Uğurcan Çakır rahat alacağı topu elinden kaçırdı. Cisse önüne düşen topu boş kaleye gönderdi. Ancak son anda Novak çizgi üzerinden topu çıkarmayı başardı. Golden sonra baskıyı kuran Alanyaspor beraberlik golünü çıkartamadı.

BİR PENALTI DAHA VE KIRMIZI KART

Maçın 80. dakikası oynanırken VAR uyarısı sonrası Trabzonspor bir penaltı daha kazandı. Bordo-Mavili takımın kullandığı köşe vuruşunun ardından Hüseyin Türkmen, Fernandes ile birlikte yükseldiği pozisyonda yerde kaldı. VAR incelemesi ve uyarısı sonrası Fernandes’in rakibene dirseğini vurduğu gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Fernandes önce sarı gördü. Ardından itirazdan dolayı ikinci sarıdan kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Penaltı atışını kullanan Macit Hosseini bu sefer penaltıyı kaçırdı. Kalan bölümde iki takımda 10 kişi oynadı. Mücadelede Karadeniz ekibinin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇ KADROSU

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Hüseyin Türkmen, Campi, Novak, Hosseini, Kamil Ahmet Çörekçi (Dk. 88 Doğan Erdoğan), Abdulkadir Parmak, Yusuf Sarı (Dk. 78 Ahmet Canbaz), Nwakaeme, Sörloth (Dk. 90+2 Serkan Asan)
Aytemiz Alanyaspor: Marafona, Onur Bulut (Dk. 77 Bammou), Welinton, Tzavellas, N’Sakala, Ceyhun Gülselam (Dk. 58 Djalma Campos), Siopis (Dk. 89 Salih Uçan), Bakasetas, Efecan Karaca, Fernandes, Cisse

Gol: Dk. 67 Hosseini (Penaltıdan) (Trabzonspor)
Kırmızı kartlar: Dk. 25 Abdulkadir Parmak (Trabzonspor), Dk. 81 Fernandes (Aytemiz Alanyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 31 Pereira, Dk. 82 Uğurcan Çakır, Dk. 90+3 Nwakaeme, Dk. 90+7 Hosseini (Trabzonspor), Dk. 50 N’Sakala, Dk. 82 Tzavellas (Aytemiz Alanyaspor)

Stat: Medical Park
Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Ekrem Kan, Serkan Ok

Son güncelleme: 20:30 10.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı