• Turkhane Logo

Trabzon’da Galatasaray’a Nagatomo hayat verdi

Haftanın maçında Trabzonspor önce Sörloth ile 1-0’ı yakaladı. Konuk Galatasaray bu gole 90. dakikada Nagatomo’yla cevap verdi. Mücadele 1-1 tamamlanırken iki takımda bir puana razı oldu.

21:52 01 Aralık 2019 Pazar
Trabzon’da Galatasaray’a Nagatomo hayat verdi
Haftanın maçında Trabzonspor önce Sörloth ile 1-0’ı yakaladı. Konuk Galatasaray bu gole 90. dakikada Nagatomo’yla cevap verdi. Mücadele 1-1 tamamlanırken iki takımda bir puana razı oldu.





Süper Lig’de 13. haftanın kritik maçında Trabzonspor ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı.  Ev sahibi Bordo-Mavili takım Sörloth’un golüyle 50. dakikada 1-0 öne geçti. Bu gole 90. dakikada Nagatomo cevap vererek Sarı-Kırmızılı takım adına beraberliği sağladı. Maçın ikinci yarısında tempo yükseldi. Karşılıklı ataklar sadece birer gol getirdi. Karadeniz ekibi bu beraberlik ile puanını 23’e çıkardı. Galatasaray ise 20 puana yükselerek zor bir deplasmandan 90’da bir puan almanın mutluluğunu yaşadı.


ZİRVE’Yİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Avrupa’da yara alan iki takımda öncelikli olarak devre arasına kadar zirveye yakın kalmak istiyordu. Galatasaray açısından Trabzonspor deplasmanından üç puanla dönmek, işlerin iyi gitmediği şu dönemde altın bulmak gibi olacaktı. Ev sahibi Bordo-Mavili takım saha ve seyirci avantajını bu sezon iyi kullandı. Aynı şekilde Galatasaray karşısında da bu süreci devam ettirmek arzusundaydı. Brugge karşısında moral olarak hırpalanmış Sarı-Kırmızılı takımı geçmek Karadeniz ekibi için şampiyonluk iddiasının daha da güçlü seslendirmeyi sağlayacaktı. Aslan’ın alacağı üç puan ise Sarı-Kırmızılı takım üzerindeki baskıyı en azından düşürecekti.

İKİ TAKIMDA OYUNA TUTUK BAŞLADI

İki takımda önceliği sanki gol yememe üzerine kurmuş şekilde maça başladı. Galatasaray, Ömer Bayram üzerinden hücum varyasyonlarını gerçekleştirirken Trabzonspor ise Nwakaeme üzerinden hücumu daha çok kullandı. Karadeniz ekibi, Sosa ve Yusuf Sarı ile hücumda etkili olmaya çalıştı. Sörloth’un tutukluğu gol noktalarında üretkenliği düşürdü. Galatasaray ise hemen her hücumda Ömer Bayram’ın etkisi hissedildi. Başarılı oyuncunun hızına takım yetişemeyince topu mecburen geri çevirmek zorunda kaldı.

PEŞ PEŞE YAKALADIKLARI FIRSATI KULLANAMADILAR

İlk yarının son bölümünde önce Trabzonspor gol fırsatını kullanamadı. Nwakaeme’nin ortasını Pereira kafayla kale önündeki Sörloth’un önüne indirdi ancak bu futbolcu topa yetişemeyince mutlak gol pozisyonu kaçtı. Pozisyonun devamında Kamil Ahmet’in çevirdiği top Muslera’da kaldı. Hemen bir dakika sonrasında Sarı-Kırmızılı takım ilk kez gole bu kadar yaklaştı. Lemina getirdiği topu boş durumdaki Feghouli’ye aktardı. O da ceza sahasında bulunan boş durumda bulunan Belhanda’yı gördü. Belhanda’nın vuruşu kötü olunca Aslan öne geçme fırsatını değerlendiremedi. İlk yarı 0-0 sonuçlandı.

SÖRLOTH KULE GİBİ YÜKSELDİ

Trabzonspor maçın ikinci yarısına biraz daha baskılı başladı. Bunun sonucunda da golü buldu. Dakikalar 50’yi gösterdiğinde Bordo-Mavili takım öne geçti. Sosa’nın kullandığı serbest vuruşta Sörloth herkesten daha çok yükselerek topu kafayla Muslera’nın uzanamayacağı noktaya göndererek skoru 1-0 yaptı. Norvçeli golcü bu sezonki 8. golünü kaydetti.

GALATASARAY YÜKLENDİ TRABZON KONTRA ARADI

Galatasaray geriye düştükten sonra defans hattını ileri çekerek beraberlik için yüklendi. Karadeniz ekibi ise kendi yarı alanında kalıp kontra ataklarla gol aradı. Belhanda ile bu bölümde beraberlik şansını kullanamayan Sarı-Kırmızılı takım kalesinde de tehlikeler yaşadı. 87’de Sörloth kendi süreklediği atakta ceza sahasına girdi. Rakibinden topu kurtararak Muslera ile karşı karşıya kaldı ancak son vuruşta Muslera ikinci gole izin vermedi.

90’DA NAGATOMO SAHNEYE ÇIKTI

Maçın son bölümünde Sarı-Kırmızılı takım tüm hatları ile öne çıktı. 90’da Nagatomo, Ömer Bayram’dan gelen topu hiç bekletmeden direk kaleye şut olarak gönderdi. Uğurcan’ın ellerinin hemen üzerinden top ağlarla buluştu. Bu golle Galatasaray skora 1-1’lik dengeyi getirdi. 6 dakikalık uzatma bölümünde Sörloth yine Muslera ile karşı karşıya kaldı. Son anda araya giren Marcao gole izin vermedi. Mücadele 1-1 sonuçlandı.

Son güncelleme: 21:52 01.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı