• Turkhane Logo

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın basketbol takvimi belli oldu

Japonya'nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın kadınlar ve erkeklerde basketbol turnuvaları maç programı Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından açıklandı.

15:10 02 Mart 2021 Salı
Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın basketbol takvimi belli oldu
Japonya'nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın kadınlar ve erkeklerde basketbol turnuvaları maç programı Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından açıklandı.


Tokyo 2020de erkeklerin basketbol turnuvası 25 Temmuz – 7 Ağustos, kadınların turnuvası ise 26 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Her turnuva yeni formatta düzenlenecek ve 12 takımın üç gruba ayrıldığı bu formatta, her grubun ilk iki ve en iyi üçüncü olan iki takım çeyrek finallere yükselecek.


Erkeklerde; ABD, Arjantin, Avustralya, Fransa, İspanya, İran, Nijerya ve ev sahibi Japonya Tokyo 2020de katılmayı garantilemişti.

Turnuvaya katılacak son dört takım, 29 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında; Victoria (Kanada), Split (Hırvatistan), Kaunas (Litvanya) ve Belgradda (Sırbistan) gerçekleşecek FIBA Erkekler Olimpiyat Elemelerinde belli olacak.

TÜRKİYE ELEMELERİ GEÇERSE…

Türkiye A Erkek Milli Takımı, Kanadanın Victoria kentinde gerçekleşecek elemelerde B Grubunda Çekya ve Uruguay ile mücadele edecek. Milliler, grubu ilk veya ikinci sırada tamamlamaları durumunda A Grubunu ilk ve ikinci sırada bitiren takımla eşleşecek. A Grubunda ise; ev sahibi Kanada, Çin ve Yunanistan bulunuyor. Milli Takım, elemeleri geçmesi durumunda, Tokyo Olimpiyat Oyunlarında; İran, Fransa ve ABD ile A Grubunda mücadele edecek.

Tokyoda basketbol grup maçlarında ilk eşleşmesi 25 Temmuzda A Grubunda İran ile Victoria kentindeki eleme grubundan gelecek takım arasında TSİ 04.00te oynanacak. İlk günün belli olan diğer eşleşmelerinde ise, B Grubunda Türkiye saatiyle 11.20de Avustralya ile Nijerya karşı karşıya gelirken, A Grubunda TSİ 15.00te ABD ile Fransa mücadele edecek.

Tokyo 2020de çeyrek finaller 3 Ağustos Salı, yarı finaller 5 Ağustos Perşembe ve hem bronz hem de altın madalya maçları 7 Ağustos Cumartesi günü oynanacak.

KADINLARDA İLK MAÇ 26 TEMMUZ’DA

Kadınlarda ise Tokyo 2020ye katılacak 12 takım; Kore, Sırbistan, Kanada, İspanya, Nijerya, Fransa, ABD, Avustralya, Porto Riko, Çin, Belçika ve ev sahibi Japonyadan oluşuyor.

Tokyoda kadınlarda ilk maç 26 Temmuzda TSİ 04.00te A Grubunda yer alan Kore ile İspanya arasında oynanırken günün ikinci maçında yine A Grubunda yer alan Sırbistan ve Kanada TSİ 11.20de karşılaşacak.

Kadınlarda çeyrek finaller 4 Ağustos Çarşamba, yarı finaller 6 Ağustos Cuma, bronz madalya maçı 7 Ağustos Cumartesi ve altın madalya maçı ise 8 Ağustos Pazar günü oynanacak.

Son güncelleme: 15:10 02.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı