• Turkhane Logo

Tarihte bir ilk: Çin'de Türk finali

FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden temsilcilerimiz Eczacıbaşı Dynavit ve VB, yarı finalde rakiplerini mağlup ederek finalde rakip oldular.

18:18 16 Aralık 2023 Cumartesi
Tarihte bir ilk: Çin'de Türk finali
FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden temsilcilerimiz Eczacıbaşı Dynavit ve VB, yarı finalde rakiplerini mağlup ederek finalde rakip oldular.

Sözcüde yer alan habere göre Çinin ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası Yarı Finalinde Brezilyanın Dentil Praia Clube takımını 3-1 mağlup eden Eczacıbaşı Dynavit ile Çinin Tianjin Bohai Bank ekibini 3-0 yenen VB, finalde karşı karşıya gelecek.

İki Türk ekibinin karşı karşıya geleceği final maçı yarın TSİ 14.30da oynanacak.

FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası tarihinde ilk kez iki Türk takımının mücadelesine sahne olacak olan finali hangi takım kazanırsa kazansın kupa Türkiyeye gelecek. Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa CEV Şampiyonlar Ligi finalinin ardından Kulüpler Dünya Şampiyonasında da iki Türk takımı şampiyonluk için kozlarını paylaşacak.

2010dan sonra dünya ve Avrupa voleyboluna adeta damga vuran Türk takımları, böylelikle 25. şampiyonluğuna ulaşacak.

TÜRKİYENİN 8. DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Türk takımları, dünya çapında 8. kez şampiyon olacak.

1991 yılından bu yana Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonasında Türkiye, daha önce 3 farklı takımla 7 kez şampiyonluğa ulaştı. Yarın Eczacıbaşı veya VBın alacağı zaferle bu organizasyondaki toplam şampiyonluk sayısı 8e yükselecek.

VBın 4 kez ile zirvede yer aldığı organizasyonda Eczacıbaşı 2, Fenerbahçe ise 1 kez dünya şampiyonluğu elde etti.

DÜNYA VOLEYBOLUNA TÜRKİYE DAMGASI

Türk takımları, dünyanın en büyüğünün belirlendiği turnuvaya adeta damga vurdu.

Beş farklı ülke takımının şampiyonluk yaşadığı turnuvada Türkiye, 7 altın, 3 gümüş ve 6 bronz madalya aldı. Türkiyeyi VB 4, Eczacıbaşı 2, Fenerbahçe ise 1 şampiyonlukla zirveye taşıdı. Türkiyeyi üçer şampiyonlukla Brezilya ve İtalya takip etti.

Yarınki final maçının ardından Türkiyenin altın madalya sayısı 8e, gümüş madalya sayısı ise 4e yükselecek.

MEHMET AKİF ÜSTÜNDAĞ: BU MAÇI EN RAHAT BİZ İZLEYECEĞİZ

Tarihi başarıyla ilgili TRT Spora açıklamalarda bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Eczacıbaşı ve VBı tebrik ederek, Camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun. 2023te, Cumhuriyetimizin 100. yılında milli takımımız tarihi günler yaşattı. Bunlara bir yenisini de kulüplerimiz ekledi. Tarihimizde ilk kez iki Türk takımı Dünya Kulüpler Şampiyonasında final oynayacak. Yarın bu maçı en rahat biz izleyeceğiz. Çünkü kupa Türkiyeye gelecek diye konuştu.

Mehmet Akif Üstündağ, VB ile Eczacıbaşı Dynavitin 2022-2023 sezonunda CEV Şampiyonlar Liginde de final oynadığını hatırlatarak, Geçen sezon Avrupada da bu tarihi gün yaşandı. İtalyanın Torino kentinde oynanan Süper Finalde iki Türk takımı final oynadı, kupa yine ülkemize geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu başarılarla gurur duyuyoruz ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 18:18 16.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı