• Turkhane Logo

Sumudica'ya 4 maç men cezası

PFDK, Gaziantep Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya 4 maç men ve 33 bin TL para cezası verdi.

21:48 22 Ekim 2020 Perşembe
Sumudica'ya 4 maç men cezası
PFDK, Gaziantep Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya 4 maç men ve 33 bin TL para cezası verdi.


Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, PFDK, soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı olmasına rağmen protokol tribününden futbolculara ve yedek kulübesinde bulunan kişilere doğrudan talimat vermesinden dolayı Sumudicaya 4 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 33 bin lira para cezası verdi. Rumen teknik adama ayrıca sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğuna uymamasından dolayı 900 lira para cezası uygulandı.

Ayrıca, Sumudicanın oğlu Marius Stefan Sumudicaya yardımcı antrenör olarak görevlendirilerek akredite edilmesinden dolayı Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatına göre 1 yıl hak mahrumiyeti ve 100 bin lira ceza verildiği aktarıldı.


Protokol tribününde yer alanların sosyal mesafe ve maske kuralına uymamasından dolayı Gaziantep FK 24 bin lira aynı gerekçeyle antrenörler Şener Gençtürk, Erdal Güneş ve Stefan Sumudica 900er lira para cezası aldı.

Kırmızı kart gören oyunculardan Hes Kablo Kayserisporlu Cristian Sapunaruya, Fatih Karagümrüklü Jimmy Durmaza, Fraport TAV Antalyasporlu Sidney Sama ise 2şer maç men ceza verilmesi kararlaştırıldı.

Kurul, Fraport TAV Antalyaspora çeşitli sebeplerden 48 bin lira ceza, kırmızı-beyazlı kulübün idarecilerinden Emin Murat Süğlüne 15 gün hak mahrumiyeti ve 4 bin 500 lira para cezası, görevli Servet Çavuşoğluna ve oyuncu Ersan Adem Gülüme sosyal mesafe ve maske kuralını uymamalarından dolayı 900er lira para cezası verdi.

Son güncelleme: 21:48 22.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı