• Turkhane Logo

Spor dünyasından kimler Kovid-19'a yakalandı?

Çin'de patlak verdiği aralık ayından bu yana 13 binden fazla can alan, İtalya'da en kötü seyirle ilerleyen ve İran, İspanya, İngiltere, Fransa ile ABD'de can kayıplarına yenilerini ekleyen koronavirüs, spor dünyasından da çok sayıda isme bulaştı.

13:45 22 Mart 2020 Pazar
Spor dünyasından kimler Kovid-19'a yakalandı?
Çin'de patlak verdiği aralık ayından bu yana 13 binden fazla can alan, İtalya'da en kötü seyirle ilerleyen ve İran, İspanya, İngiltere, Fransa ile ABD'de can kayıplarına yenilerini ekleyen koronavirüs, spor dünyasından da çok sayıda isme bulaştı.





Çok sayıda ülke tüm profesyonel spor aktivitelerini belirsiz bir tarihe kadar askıya alırken, virüsle enfekte olan ünlü isimler de dikkat çekti


Spor dünyasından Kovid-19 testi pozitif çıkan isimlerden bazıları şöyle sıralandı:

FUTBOL 

Paulo Dybala (Juventus)

Daniele Rugani (Juventus)

Blaise Matuidi (Juventus)

Albin Ekdal (Sampdoria)

Omar Colley (Sampdoria)

Fabio Depaoli (Sampdoria)

Morten Thorsby (Sampdoria)

Antonino La Gumina (Sampdoria)

Bartosz Bereszynski (Sampdoria)

Manolo Gabbiadini (Sampdoria)

Patrick Cutrone (Fiorentina)

German Pezzella (Fiorentina)

Dusan Vlahovic (Fiorentina)

Timo Hübers (Hannover)

Jannes Horn (Hannover)

Callum Hudson-Odoi (Chelsea / Hastalığı yendiğini açıkladı)

Mikel Arteta (Arsenal)

Daniel ve Paolo Maldini (Milan)

Marouane Fellaini (Shandong Luneng / Çin)

Kozo Tashima (Japonya Futbol Federasyonu Başkanı)

Slavisa Kokeza (Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanı)

Dominique Blanc (İsviçre Futbol Federasyonu Başkanı ) 

Evangelos Marinakis (Olympiakosun sahibi)

Lorenzo Sanz (Real Madridin eski başkanı / Hayatını kaybetti) 

Premier Ligde Leicester City, A Takımın üç üyesinin koronavirüs belirtileri gösterdiğini doğruladı ve bu isimlerin karantina alındığını açıkladı. Evertonda ismi açıklanmayan bir futbolcusunda koronavirüs tespit edildi. Karantina uygulaması başladı. İngiltere 3. Lig ekiplerinden Portsmouthta üç oyuncunun da koronavirüs testleri pozitif çıktı. 

LaLigada ise Espanyolda oyuncu ve teknik ekipten toplam 7 kişide koronavirüs tespit edilirken, Valencia kulübü, takımın %35inin koronavirüse yakalandığını açıkladı. Alaveste ise 3ü futbolcu 15 kişi, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı.

Bundesligada Hertha Berlin, bir futbolcunun `koronavirüs´ testinin pozitif çıktığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, oyuncunun hemen diğer gruptan ayırıldığı; futbolcular, teknik ekip ve kulüp personelinin karantinaya alındığı belirtildi.

Fransa İkinci Futbol Ligi (Ligue 2) ekiplerinden Troyesin bir futbolcusu ve bir görevlisinde yeni tip koronavirüs tespit edildi. 

BASKETBOL

Kevin Durant (Brooklyn Nets)

Rudy Gobert (Utah Jazz)

Donovan Mitchell (Utah Jazz)

Christian Wood (Detroit Pistons)

Marcus Smart (Boston Celtics)

Trey Thompkins (Real Madrid)

Öte yandan Los Angeles Lakers’ın iki oyuncusunda daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi. İsimleri saklı tutulan oyuncularla birlikte NBA’de toplam salgın vakası 14’e yükseldi.İsimleri henüz açıklanmayan 4 Brooklyn Nets oyuncusu ile Philadelphia 76ersta, 3 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

Formula 1de ise resmi lastik tedarikçisi Pirelli, çalışanlarından birinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını duyurdu. Formula 1 takımlarından McLaren, bir çalışanının koronavirüse yakalanması sonrasında Avustralya Grand Prixsinden çekilme kararı almıştı.

Son güncelleme: 13:45 22.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı