• Turkhane Logo

Sergen Yalçın’ı bekleyen tehlike! Kaç maç ceza gelecek…

Demir Grup Sivasspor'u sahasında 2-1 mağlup eden Beşiktaş'ta maça teknik direktör Sergen Yalçın'ın gördüğü kırmızı kart damga vurdu. Yalçın'ın oyundan atılmasından sonra TFF Disiplin Kurulu'na hangi maddeden sevk edileceği merak konusu oldu.

10:38 03 Ekim 2021 Pazar
Sergen Yalçın’ı bekleyen tehlike! Kaç maç ceza gelecek…
Demir Grup Sivasspor'u sahasında 2-1 mağlup eden Beşiktaş'ta maça teknik direktör Sergen Yalçın'ın gördüğü kırmızı kart damga vurdu. Yalçın'ın oyundan atılmasından sonra TFF Disiplin Kurulu'na hangi maddeden sevk edileceği merak konusu oldu.


Süper Ligin 8. haftasında Beşiktaş, sahasında Demir Grup Sivassporu konuk etti. Karşılaşmada ilk yarının son anları oynanırken Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

TOPA VURUP TEPKİ GÖSTERDİ


Maçın 44. dakikasında gelişen Beşiktaş atağında Can Bozdoğan yerde kaldı. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu maçı devam ettirdi. Sergen Yalçın, hakemin devam kararına yoğun itirazda bulundu. Sözlü itirazla da yetinmeyen Sergen Yalçın, oyun alanının içine girerek, yerden kalkamayan Can Bozdoğanın tedavisi için taca atılmak istenen top saha dışına çıkmadan, sert bir şekilde vurdu. Bunun üzerine Yaşar Kemal Uğurlu, Sergen Yalçına kırmızı kart gösterdi.

Hakem Uğurlu tarafından kırmızı kartla cezalandırılan Sergen Yalçın’a nasıl bir ceza geleceği merak konusu oldu. Yalçın, 2 veya daha fazla maçtan men cezası alması halinde 10. haftada oynanacak Galatasaray maçında kulübede yer alamayacak.

41. MADDEDEN SEVK EDİLİRSE CEZASI NE OLUR?

Sergen Yalçın’ın kırmızı kart görmesine neden olan hareketi yaptığı sırada kendisine yakın olan maçın 4. hakemi Yasin Kol ve TFF’nin saha içi temsilcisi, hakeme hakaret olarak sayılabilecek sözleri duyup bunu rapor etmeleri halinde Sergen Yalçın’a 3-7 maç arası bir ceza gelebilir. Hakaret gibi ek bir eylem olmadığı takdirde saha çizgilerinden içeri girip topa vuran Sergen Yalçın’a 1 maç ceza gelecek.

İŞTE MADDE 41 – KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI, HAKARET, TEHDİT ve TÜKÜRME

(1) TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren;
(a) Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası,
(b) Kulüp yöneticilerine 30 ila 60 gün; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 75 ila 150 gün hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 35.000.-TLden 150.000.-TLye kadar, 1. Lig kulübü yöneticileri için 15.000.-TLden 70.000.-TLye kadar, 2. Lig kulübü yöneticileri için 13.000.-TLden 25.000.-TLye kadar, 3. Lig kulübü yöneticileri için 8.500.-TLden 15.000.-TLye kadar para cezası,
(c) Görevlilere ve diğer kişilere 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 21 ila 50 gün arasında hak mahrumiyeti cezası, verilir.

SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Sergen Yalçın’ın disiplin sevki salı günü yapılacak. TFF Hukuk Müşavirliği’nin açıklayacağı maddeye göre Yalçın’ın Galatasaray maçında kulübede yer alıp almayacağını belli edecek.

SERGEN YALÇIN: KESİNLİKLE HAKARET ETMEDİM

Beşiktaş’ın Sivasspor’u 2-1 mağlup ettiği mücadele sonrası konuşan Sergen Yalçın; “Hakeme kesinlikle hakaret etmedim. Ama yaptığım hareketten kırmızı kart görmem doğruydu” sözlerini kullanırken Yalçın’ın yardımcısı Murat Şahin ise; “Sergen Hocanın atılması tamamen sahaya girip topa vurmasıyla ilgili. Sözlü veya fiili bir şey yok. Sahaya girerek topa vurduğu için atıldı” dedi.

Son güncelleme: 10:38 03.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı