• Turkhane Logo

Schalke’nin Türk oyuncularıyla ‘Barış Pınarı’ toplantısı

Alman futbol takımı Schalke 04, Türk kökenli oyuncularına özel toplantı düzenledi. Gündemin ana konusu, Barış Pınarı Harekatı sürerken Türk Milli Takımı oyuncularının verdiği asker selamıydı. Kulüp, oyuncularını uyardı.

17:46 19 Ekim 2019 Cumartesi
Schalke’nin Türk oyuncularıyla ‘Barış Pınarı’ toplantısı
Alman futbol takımı Schalke 04, Türk kökenli oyuncularına özel toplantı düzenledi. Gündemin ana konusu, Barış Pınarı Harekatı sürerken Türk Milli Takımı oyuncularının verdiği asker selamıydı. Kulüp, oyuncularını uyardı.




Alman medyasında yer alan haberlere göre, tartışmalara neden olan asker selamı ile ilgili Schalke 04 kulübü, Türk kökenli oyuncularıyla bir toplantı yaptı. Toplantıya Ozan Kabak, Ahmed Kutucu, Levent Mercan’ın yanı sıra Schalke 04 ve Almanya U21 takımının formasını giyen Suat Serdar katıldı. Toplantıda oyuncularla bizzat Schalke 04 Teknik Direktörü Davit Wagner görüştü.


Wagner, “Ne istediğimizi, ne istemediğimizi oyuncularımıza anlattık. Tüm savaşlara, terör ve şiddete karşıyız” dedi. Görüşmede Türkiye ile Almanya’nın kültürel gelenekleri de konuşulurken Türk oyunculara, Almanya’nın askeri ortamı ile ilgilide bilgilendirmenin yapıldığı da belirtildi.

HAKEMLAR RAPOR EDECEK

Öte yandan Bundesliga yetkililerinin hakemler ile bu konuyu konuştukları ve gol sevinci için asker selamına başvuran oyuncu olursa kart ile cezalandırmalarını gerektiren bir cezai durum olmadığı ancak bu davranışın hakemler ve gözlemciler tarafından rapor edilmesi gerektiği vurgulandı. Herhangi bir yaptırım olup olmayacağının raporlar okunduktan sonra değerlendirileceği de ifade edildi. Bundesliga yetkililerinin UEFA’nın Türkiye için açtığı soruşturmanın sonucunu da bekleyeceği belirtildi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncularının büyük bir bölümü, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu’nda Fransa ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçta asker selamı vermişti. Daha önce Arnavutluk maçında da yaşanan bu hareketin tekrarlanması televizyonlara yansımazken, Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, UEFA’ya Türkiye’ye yaptırım uygulanması çağrısında bulunmuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

UEFA Arnavutluk ve Fransa maçlarında Türk Milli Takım oyuncularının asker selamı vermeleri nedeniyle soruşturma başlatırken; Milli Takım oyuncularının asker selamına tepki gösterilmesine Türkiye’den eleştiri gelmişti.

İlgili UEFA kuralları, futbolcuların sahada herhangi bir siyasi mesaj vermesini yasaklıyor. UEFA’nın soruşturma başlatmasına rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu’na yönelik sert bir yaptırım beklenmiyor. Yaptırım uygulanabilmesi için UEFA’nın asker selamı veren futbolcuların Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonunu desteklediğini kanıtlaması gerekiyor.

Son güncelleme: 17:46 19.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı