• Turkhane Logo

Şampiyonluk düğümü bugün çözülüyor

Süper Ligde şampiyon bugün belli oluyor. Kritik maçlarda puan kaybı yaşayan Beşiktaş ile Galatasaray’ın puanları eşitlendi.

15:07 15 Mayıs 2021 Cumartesi
Şampiyonluk düğümü bugün çözülüyor
Süper Ligde şampiyon bugün belli oluyor. Kritik maçlarda puan kaybı yaşayan Beşiktaş ile Galatasaray’ın puanları eşitlendi.



İki takımın da kazanması halinde şampiyonu averaj farkı belirleyecek. Üçüncü sıradaki Fenerbahçe ise rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek.

Tarihi bir rekabete sahne olan Süper Ligde şampiyonluk kupası bu akşam Türkiye saatiyle 20:30’da oynanacak maçlardan sonra sahibini bulacak.


Tarihi bir rekabete sahne olan sezonun final haftasına Beşiktaş ve Galatasaray aynı puanda giriyor. Son maça Beşiktaş 2 averaj farkla önde girerken, iki takımında kazanması durumunda şampiyon averaj farkıyla belirlenecek.

Beşiktaş, Göztepe deplasmanına çıkacak. Gürsel Aksel Stadı’ndaki karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Üst üste aldığı 2 mağlubiyetle şampiyonluk yarışındaki avantajını kullanamayan Siyah Beyazlılar’da sakatlıkları süren Aboubakar, Oğuzhan, Cenk Tosun ve Hasic, kritik mücadelede takımda yer alamayacak. Omzundan sakatlığı bulunan Ljajic ile ilgili karar ise maç saatinde verilecek.

Zirveye ortak olan Galatasaray ise Helenex Yeni Malatyaspor’u konuk edecek. Telekom Stadı’nda oynanacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Üst üste aldığı 5 galibiyetle Beşiktaş’ı yakalayan Sarı Kırmızılılar, iki takımın da geceyi galibiyetle tamamlaması halinde şampiyonluk için 4 farklı galip gelmek zorunda. Sarı-Kırmızılılarda Radamel Falcao, Emre Taşdemir ve annesi vefat eden Linnes’in durumları maç saatinde netlik kazanacak.

Son haftaya üçüncü sırada giren Fenerbahçe’nin gözü ise rakiplerinde olacak. Hes Kablo Kayserispor deplasmanına çıkacak Sarı Lacivertliler, sahadan 3 puanla ayrılırsa, Beşiktaş ve Galatasaray’ın mağlubiyetini bekleyecek. Karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek. Sakatlıkları bulunan Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Sadık Çiftpınar ve Diego Perotti’nin yanı sıra sarı kart cezalısı Gökhan Gönül forma giyemeyecek. Tedavisi tamamlanan Altay Bayındır maç kadrosunda yer aldı.

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASINA İZİN VERMEYİN GENELGESİ

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, bugün oynanacak Spor Toto Süper Lig’de son hafta müsabakalarına ilişkin olarak valiliklere ‘şampiyonluk kutlama genelgesi’ gönderdi. Genelgeye göre, şampiyonluk kutlamalarında kalabalıkların cadde, sokak ve meydanlarda toplanmasına izin verilmeyecek.

Son güncelleme: 15:07 15.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı