• Turkhane Logo

Rıdvan Dilmen: Galatasaray kötü oynadı ama hakem kararıyla 2 puan kaybetti

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, 23 Kasım Cumartesi günü, Galatasaray ile Atiker Konyaspor arasında oynanan ve 1-1 biten maçla ilgili, "Galatasaray kötü oynadı ama hakem kararıyla ik puan kaybetti.

12:17 24 Kasım 2018 Cumartesi
Rıdvan Dilmen: Galatasaray kötü oynadı ama hakem kararıyla 2 puan kaybetti
Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, 23 Kasım Cumartesi günü, Galatasaray ile Atiker Konyaspor arasında oynanan ve 1-1 biten maçla ilgili, "Galatasaray kötü oynadı ama hakem kararıyla ik puan kaybetti.

Bu Galatasarayın sadece başka boyutlara getirmek için geçerli değil. Ama bir taraftan da bakmak gerekiyor kendi açısından. Serdar Aziz, Galatasarayın en formda oyuncusuydu. 6 gün önce oynamayan bir Serdar Azizden bahsediyoruz yorumunu yaptı.

NTVde yayınlanan spor programında Galatasaray - Atiker Konyaspor karşılaşmasını yorumlayan Dilmen, Serdar Azizin hareketinin penaltı olmadığını söyledi. 

Dilmen, maçla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:


Bence penaltı falan değil Serdar Azizin hareketi. Maç en kötü 1 puana doğru gidiyordu. Gole kadar da Konyasporun 3 pozisyonu vardı. Galatasarayın da pozisonu yoktu. Birçok oyuncusu oynamıyor. Gergin bir ortam vardı. Mevcut kadroyla çıkıp devam etmek istediler. Konyaspor golü geliyor iken maç Schalke-Galatasaray maçına dönmeye başladı. Fatih hoca 66. dakikada sonra hem taktik hem oyuncu değişikliğine gitti. 

Selçuku çok erken çıkardı hoca. Tabii Fernandonun devam edip edemeyeceğini bilemezdi. Selççukun da herhangi bir sorunu var mı onu da bilmiyoruz. Ondan sonrada bütün olumsuzlukalra rağmen 3 puan gelmek üzereydi.

Maçı mükemmel götüren Hüseyin Göçek penaltıyı verdi. Ben olsam orada VARa gider iptal ederdim. Serdar Azizin hareketini de sanırım sportmenliğe aykırı olduğu için verdi. Sonuçta o da etmemeli. Ama bence penaltı değil pozisyon. Bir anda cepteki iki puan gitti. Sıfırla dönecekken bir puana razıyken bir puana razı Galatasaray çıktı. 

Onyekurunun bir tane özelliği var; savunma arkasına topsuz koşu. Nasıl Kayseride uzun topta attı golü. Kenarda oynadığı zaman etkili. Konyaspor oyunu orta sahada kitlemiş. 2. bölgede kazandığı toplarla da pozisyon buldu. Her şey Aykut Kocamanın istediği gibi gitti. Fernando devam ederken Selçuku çıkarmayacaktı özel bir durumu yoksa. Çıkaracaksa illa Fernandoyu çıkarması gerekirdi. İki teknik adam da oyuncu değişikliklerinde doğru yapmadı. Ben olsam Selçuku tutardım Feghouliyi sağ açığa alırdım. 

İyi oynarken gol yiyen bir takım. Kapanırken de Hüseyin Gökçekin yanlış kararı. Ben olsam gidip bakardım VARa. O sinirle Serdar Aziz ne söyledi bilmiyorum ama yapmaması gereken bir hareket oldu ve 2 puan kaybetti Galatasaray. 

ugün oyunun son bölümlerini iyi oynamıyor Galatasarayt. Donk yok, Ndiaye yok, Selçuk yok. Nagatomo çok şükür düzelmiş. Ciddi bir hastalığı vardı. Lokomotiv Moskova bir daha böyle yakalayamaz Galatasarayı. Moraller de bozuk. Beşiktaşın Galatasarayı yakalama şansı oldu. Başakşehir yenerse 6 puan fark oluyor. Başakşehir ilk yarıyı kim lider bitirecekse minumum 7-8 puan fark olur.

Hakem Hüseyin Göçek doğru karar vermiş olmak için dua etmiştir. Kararını değiştirmek de istememiştir. Sanırım bu yüzden VARa gitmedi. Gitmeliydi. Ya da Aydınus onu zorlamalıydı. O zaman VAR niye VAR?

Ama bence VARa gitmeliydi. VARın futbola girdiğini iyi ki VAR diyoruz. Teknoloji gelişirse daha iyi olacağını düşünüyorum. Hakem de doğaldır ama git bir bak izle ve gönül rahatlığıyla bak. İyi de maç yönetmişsin. Sonuçta orta hakem gördüğüne inandığı için verdi kararı. 

Bugün Galatasaray kötü oynadı ama hakem kararıyla 2 puan kaybetti. Bu Galatasarayın sadece başka boyutlara getirmek için geçerli değil. Ama bir taraftan da bakmak gerekiyor kendi açısından. Serdar Aziz, Galatasarayın en formda oyuncusuydu. 6 gün önce oynamayan bir Serdar Azizden bahsediyoruz.

Mücadele de etseler bir gerçek var; milli takım küme düştü. En dramatik demeç ne biliyor musun? En güçlü gruptaydık demesi Lucescunun. İsveç grup lideri olarak çıktı bu gruptan. Üst düzey oynadığımız bir maç var mı? İtalya, İngiltere, İspanya... Brezilya bir kere seyahate geldi 4 tane attı gitti. Avrupanın elit ülkeleriyle henüz oynamadık. 

İşte Ukrayna, Karadağ, Tunus vs ile oynadık. Fransa ile oynadık mı hiç? Hatırlıyor musunuz? İtalya ile hatırlıyor musunuz. Bir de en güçlü grup diyor Lucescu. Ben oyunsal anlamda ezildiğimizi düşünmüyorum. Uzun vadede başarılı olabileceğini düşünüyorum.

Abdürrahim bey ses kayıtları yayınlansın diyor. Bence de yayınlansın.

Serdar Aziz hakkında bir  düzeltme yapalım: Serdar Aziz top atmış hakeme ve daha sonrasında inşallah hakaret etmemiştir. Ama top attığı için kart görmüş sanırım. Konyasporun mutluluğu son anda atılan gol oldu. Ama 0-0 bitse şu oyuna üzülürdü. Konyaspor daha önce hiç yenememiş Galatasarayı bugün de o fırsatı kaçırdılar.
 

Son güncelleme: 12:17 24.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı