• Turkhane Logo

Real Madrid, Barcelona'yı yenerek liderliğe yükseldi

İspanya 1. Futbol Ligi La Liga'nın 9. haftasında Real Madrid, sahasında Barcelona'yı 3-1 yendi ve liderlik koltuğuna oturdu. Ligde ilk yenilgisini yaşayan Barcelona ise 22 puanla ikinciliğe geriledi.

10:43 17 Ekim 2022 Pazartesi
Real Madrid, Barcelona'yı yenerek liderliğe yükseldi
İspanya 1. Futbol Ligi La Liga'nın 9. haftasında Real Madrid, sahasında Barcelona'yı 3-1 yendi ve liderlik koltuğuna oturdu. Ligde ilk yenilgisini yaşayan Barcelona ise 22 puanla ikinciliğe geriledi.

Geçen sezon 20 Martta Santiago Bernabeu Stadında yapılan maçta taraftarı önünde 4-0lık yenilgi yaşayan Real Madrid, bu kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

El Clasico olarak adlandırılan karşılaşmanın 12. dakikasında orta sahadaki ikili mücadeleyi kazanan Toni Krossun ara pasında sağ kanatta topla buluşan Viniciusun ceza sahasına girdikten sonra sert şutunda kaleci Ter Stegenden dönen topu ağlara gönderen Karim Benzema, takımını 1-0 öne geçirdi.

Barcelonanın beraberlik golü arayışında ataklarını sıklaştırdığı ve tehlikeli olduğu anlarda defansında bıraktığı boşluğu kontratakla iyi değerlendiren Real Madrid, 35. dakikada Federico Valverdenin ceza sahası dışından vuruşunda topu yerden ağlara göndermesiyle farkı ikiye çıkardı.

Maçın 60. dakikasında Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez, Sergio Busquets, Raphinha ve Alejandro Baldeyi çıkararak, Jordi Alba, Gavi ve Ferran Torresi oyuna aldı.


İkinci yarı daha atak oynayan bordo-mavililer, 83. dakikada korner atışı sonrasında Ferran Torresin golüyle farkı 1e indirdi.

Maçın 89. dakikasında Real Madridden Rodrygonun ceza sahasında düştüğü pozisyonda ilk anda oyunu oynatan ancak 1 dakika sonra VAR hakeminin uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Sanchez Martinez, penaltı noktasını gösterdi.

Penaltıda topu ağlara gönderen Rodrygo (Dk. 90+2), takımına bir kez daha iki farklı üstünlüğü getirdi.

Uzatma dakikalarında skor değişmezken, karşılaşma sonunda Real Madrid sahadan 3-1lik galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Real Madrid, El Clasicoda aldığı galibiyetle ligde namağlup unvanını koruyan tek takım olarak kaldı ve 25 puanla liderliğe yükseldi.

Şampiyonlar Liginde son olarak sahasında Inter ile 3-3 berabere kalarak gruptan çıkmayı oldukça zora sokan Barcelona, ezeli rakibine karşı aldığı yenilgiyle ligde de moral bulamadı.

İspanyol basını, La Ligada bu sezon transfere en çok parayı harcayan Katalan kulübünün (153 milyon avro) yeni bir krize sürüklendiğini iddia etti.

El Clasico maçlarında Real Madrid önde
Diğer yandan 250. El Clasicoyu kazanan Real Madrid, galibiyet sayısını 101e çıkardı.

İki takım arasındaki rekabette Barcelonanın 97 galibiyeti bulunurken, 52 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Son güncelleme: 10:43 17.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı