• Turkhane Logo

Rafael Nadal, Wimbledon’a ve Olimpiyatlar’a katılmayacağını açıkladı

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, vücudunu dinlendirmek amacıyla Wimbledon tenis turnuvasına ve Tokyo’da düzenlenecek Olimpiyatlar Oyunları’na katılmayacağını duyurdu.

17:16 17 Haziran 2021 Perşembe
Rafael Nadal, Wimbledon’a ve Olimpiyatlar’a katılmayacağını açıkladı
İspanyol tenisçi Rafael Nadal, vücudunu dinlendirmek amacıyla Wimbledon tenis turnuvasına ve Tokyo’da düzenlenecek Olimpiyatlar Oyunları’na katılmayacağını duyurdu.


Tenisin en başarılı isimlerinden Rafael Nadal, önümüzdeki günlerde başlayacak olan Wimbledon tenis turnuvasına ve Tokyo’da düzenlenecek Olimpiyat Oyunlarına katılmayacağını açıkladı.

35 yaşındaki İspanyol tenisçi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Herkese merhaba, bu yılki Wimbledon Şampiyonasına ve Tokyodaki Olimpiyat Oyunlarına katılmamaya karar verdim” dedi.


Bunun kolay tercih olmadığını belirten Nadal, ekibiyle konuştuktan sonra vücudunu dinlendirmeye karar verdiğini kaydetti.

Nadal, hedefinin, ‘kariyerini uzatmak, en üst düzeyde rekabeti sürdürmek ve kendisini mutlu eden şeyi yapmaya devam etmek’ olduğunu dile getirdi.

Roland Garros ve Wimbledon turnuvaları arasında sadece 2 hafta olduğunu hatırlatan yıldız oyuncu, bu durumun vücudunun toparlanmasını zorlaştırdığını ifade etti.

Rafael Nadal, ‘uzun vadeli düşündüğünü’ aktararak açıklamasını şöyle sürdürdü:

EN ÜST DÜZEYDE REKABET ETMEK İÇİN ÖNEMLİ

“Kariyerimin bu aşamasında vücudumdaki her türlü aşırılığın önlenmesi, en üst düzeyde rekabet ve unvanlar için mücadele etmeye çalışmak için çok önemli bir faktör.

Dünyanın dört bir yanındaki hayranlarıma, özellikle Birleşik Krallık ve Japonyadaki hayranlarıma özel bir mesaj göndermek istiyorum.

Olimpiyat Oyunları benim için her zaman çok şey ifade etti ve bir öncelikti, bir spor insanı olarak dünyadaki her sporcunun yaşamak istediği ruhu buldum. Bunlardan 3’ünü bizzat yaşama şansım oldu ve ülkemin bayrağını taşıma şerefine eriştim.”

ROLAND GARROS’A YARI FİNALDE VEDA ETMİŞTİ

Nadal son olarak, daha önce 13 kez şampiyon olduğu Roland Garros tenis turnuvasının yarı finalinde Sırp rakibi Novak Djokovic’e elenmişti. Djokovic, Nadal’ın ardından finalde Yunan Stenafos Tsitsipas’ı yenerek şampiyon olmuştu.

İspanyol tenisçi, kendisi gibi 20 şampiyonluğu bulunan İsviçreli raket Roger Federer ile birlikte en fazla grand slam kazanan erkek tenisçi konumunda. Bu ikiliyi 19 şampiyonlukla Djokovic takip ediyor.

Son güncelleme: 17:16 17.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı