• Turkhane Logo

Portland fırtınası lider Utah’ı da devirdi, Enes Kanter zaferi Acun Karadağ’a adadı

NBA’de Play-off’lara üç maç kala Portland Trail Blazers, Batı Konferansı’nın lideri Utah Jazz’ı deplasmanda 105-98 devirerek galibiyet serisini 5 maça çıkardı.

13:48 13 Mayıs 2021 Perşembe
Portland fırtınası lider Utah’ı da devirdi, Enes Kanter zaferi Acun Karadağ’a adadı
NBA’de Play-off’lara üç maç kala Portland Trail Blazers, Batı Konferansı’nın lideri Utah Jazz’ı deplasmanda 105-98 devirerek galibiyet serisini 5 maça çıkardı.



Enes Kanter bu sezon ilk 3 sayılık isabetini bulurken, karşılaşmayı 5 sayı, 4 ribaundla tamamladı. Enes Kanter Utah Jazz zaferini, insan hakları aktivisti, KHK’lı öğretmen Acun Karadağ’a adadı.

BOLD MEDYAdan Muhammet Ali Toksoyun habeirne göre NBA’de normal sezonun bitimine sayılı günler kala takımların daha üst sıralarda yer bulma çabası maçlardaki mücadeleyi ve heyecanı en üst seviyeye çekti. Play-Off’lara direk katılmak isteyen Portland Trail Blazers, lider Utah Jazz’ı deplasmanda 105-98 mağlup ederek son 10 maçında 9.galibiyetini alarak 5.sıradaki yerini korudu. Portland’ın yıldız oyuncusu Damian Lillard 30 sayı, Cj McCollum ise 26 sayı ile galibiyetin mimarı oldular. Enes Kanter kendisini 2011’de 3.sıradan draft eden ve 4 sezon formasını giydiği takımına karşı kenarda başladı. Başarılı oyuncu benchden gelerek 15 dakika süre aldığı karşılaşmayı 5 sayı, 4 ribaund ile tamamladı. Enes Kanter maçın 1. çeyreğinde, bu sezon ilk üçlük isabetini kaydetti.

  2021 Ramazının son gününde,
Play-Off sıralaması için kritik bir maç
Utah Jazz ile oynuyoruz  04:30@EnesKanterin NBAe adım attığı
ilk aşkı, ilk sevdası, ilk takımı ❤️

Bizde çocukça bir aşk demedik,
11 yıl öncesine ait fotoğraflarını,
Barış Mançonun şarkısıyla derledik pic.twitter.com/iGuloG0IiB — Muhammet Ali Toksoy (@MA_Toksoy) May 12, 2021
ENES KANTER UTAH JAZZ ZAFERİNİ ACUN KARADAĞ’A ADADI

Portland Trail Blazers’in aldığı her galibiyeti Türkiye’de hukuksuzluğa uğrayan kişilere adayarak yaşanan zulmü dünya kamuoyuna duyurmaya çalışan Enes Kanter, Utah Jazz zaferini insan hakları aktivisti, öğretmen Acun Karadağ’a adadı. Başarılı oyuncu maçtan hemen sonra Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Acun Karadağ’ın ihraç edildikten sonra yaptığı protestolarla işine iade edilmek istediği için 2020 yılında hukuksuz bir şekilde tutuklandığını ve 5 ay hapis yattığını ifade etti. Başarılı oyuncu mesajını Utah Jazz zaferini ona adıyorum diyerek tamamladı.
  #DictatorErdogan’s Political Prisoners:

Acun Karadag, a purged teacher and human rights activist, was arrested in August 2020 for demanding reinstatement to her job through daily protests. She spent 5 months in prison before being released.

I dedicate today’s victory to her ❤️ pic.twitter.com/dCwt8BIK0B — Enes Kanter (@EnesKanter) May 13, 2021  

Son güncelleme: 13:48 13.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı