• Turkhane Logo

PFDK, Süper Lig ekiplerine ceza yağdırdı!

TFF, PFDK kararları doğrultusunda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor başta olmak üzere birçok kulübe disiplin ihlalleri sebebiyle para cezası uyguladı.

00:36 08 Aralık 2023 Cuma
PFDK, Süper Lig ekiplerine ceza yağdırdı!
TFF, PFDK kararları doğrultusunda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor başta olmak üzere birçok kulübe disiplin ihlalleri sebebiyle para cezası uyguladı.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Ligin 14. haftasında gerçekleşen maçlarda meydana gelen disiplin ihlalleri sebebiyle bazı kulüplere ve yöneticilere maddi yaptırımlar uyguladığı bildirildi.

TFF tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, PFDKnın aldığı kararlar çerçevesinde Beşiktaşa 432 bin lira, Fenerbahçeye 400 bin lira ve Trabzonspora 112 bin lira para cezası kesildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, Beşiktaşın MKE Ankaragücü ile oynadığı maç sırasında taraftarlarının yol açtığı saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar ile diğer disiplin ihlalleri nedeniyle bu cezanın verildiği ifade edildi.

Fenerbahçenin ise kulübün resmi internet sitesinde yayımlanan ve sportmenliğe aykırı olduğu belirtilen açıklamalar nedeniyle 400 bin lira cezalandırıldığı kaydedildi.

Trabzonspora, Kayserispor ile oynadıkları maçta anons sisteminin ev sahibi takım lehine kullanılmasından ötürü 112 bin lira ceza kesildiği aktarıldı.

Kurul, ayrıca Pendikspora 650 bin, MKE Ankaragücüne 517 bin, Kayserispora 112 bin ve Kasımpaşaya 31 bin 500 lira ceza uyguladığına karar verdi.

Bunun yanı sıra, PFDKnın Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhana kulübün resmi internet sitesindeki sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 39 bin lira para cezası verdiği açıklandı.

Pendikspor Başkanı Mahmut Türkoğluna ise Galatasaray maçının ardından hakem ve diğer müsabaka görevlilerine yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle 300 bin lira para cezası kesildiği bildirildi.

Son güncelleme: 00:36 08.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı