• Turkhane Logo

Olaylı yarışta Gasly sürprizi

Formula 1'de olaylı geçen İtalya GP'yi AlphaTauri pilotu Pierre Gasly kazandı.

21:27 06 Eylül 2020 Pazar
Olaylı yarışta Gasly sürprizi
Formula 1'de olaylı geçen İtalya GP'yi AlphaTauri pilotu Pierre Gasly kazandı.


Mercedes ve Lewis Hamiltonın güle oynaya götürdüğü yarışın kaderi, Haas pilotu Kevin Magnussenin pit yolu öncesi yolda kalması, ardından güvenlik aracının piste girmesi ve son olarak Charles Leclercin kazası ile gelen kırmızı bayraklarla tamamen değişti.

Ayağına gelen fırsatları iyi değerlendiren AlphaTauri pilotu Pierre Gasly damalı bayrağı ilk sırada gördü ve kariyerindeki ilk zaferini kazandı. Gaslynin zaferi ile turbo hibrit motor döneminde ilk defa Mercedes, Ferrari ve Red Bull dışında bir takım kazandı. AlphaTauri de eski adı Toro Rossoyla 2008 İtalyada kazandığı zaferin ardından aynı pistte ikinci defa sürpriz bir zafer kazanmış oldu.


McLaren pilotu Carlos Sainz, son turda Gasly ile arasındaki farkı bir saniyenin altına indirmeyi başarsa da geçebilecek fırsatı bulamadı ve ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. Tamamen sürprizlerle dolu olan İtalyada podyumu tamamlayan isim Racing Pointten Lance Stroll oldu.

Sezonun 8. yarışı İtalya GPnin ardından Hamilton 164 puanla şampiyonada liderliğini korudu.Takımlar şampiyonasında ise Mercedes puanını 281e yükselterek en yakın rakibi Red Bull ile puan farkını 123e yükseltti.

Sezonun 9. yarışı olan Toskana GP, önümüzdeki hafta sonu İtalyanın Mugello pistinde gerçekleştirilecek.

Son güncelleme: 21:27 06.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı