• Turkhane Logo

Okan Buruk: O kupalar bizim için hayal değildi

Galatasaray teknik direötkrü Okan Buruk, 25 Ağustos 2000 yılında Real Madrid'i 2-1 mağlup ederek kaldırılan UEFA Süper Kupa'nın yıl dönümünde dikkat çeken açıklamalar yaptı.

16:14 25 Ağustos 2022 Perşembe
Okan Buruk: O kupalar bizim için hayal değildi
Galatasaray teknik direötkrü Okan Buruk, 25 Ağustos 2000 yılında Real Madrid'i 2-1 mağlup ederek kaldırılan UEFA Süper Kupa'nın yıl dönümünde dikkat çeken açıklamalar yaptı.


Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, 25 Ağustos 2000 yılında Real Madridi 2-1 mağlup ederek kaldırılan UEFA Süper Kupanın seneyi devriyesinde Galatasaray Televizyonuna açıklamalarda bulundu.Galatasarayın UEFA Kupası ve Süper Kupayı kazandığı dönemin efsanevi kadrosunun önemli futbolcularından biri olan Okan Buruk, yaşadığı anıları şöyle anlattı:

Geçmişe gittiğimde hayatımın en güzel yılı 2000 yılıydı. Hayatta alınması zor zevkleri hem oyuncu olarak biz yaşadık hem de insanlara yaşattık. Sadece bunu Galatasaray taraftarına değil tüm Türkiyeye yaşattık. Bütün ülkede sinerji oluştu. Adım adım kupaya giden bir takım vardı. Sonunda UEFA Kupasını kazanan bir takım olduk. Bunun devamı da Süper Kupaya gidiyor. Orada hak ettiğimiz Süper Kupa Finalini üç ay sonra yaşadık. UEFA Kupasında finale adım adım çıkmak, orada Arsenalı yenmek çok mutluluk vericiydi.


Türkiyede hiç yaşanmamış bir şeydi. Bunu yaşamak, yaşatmak, Türk insanının başarılı olabileceğini spor alanında değil, tüm alanlarda bir özgüven oluşturdu. Bu özgüvenle belki iş adamlarından, sanayicilere birçok kesimin bundan etkilendiğini düşünüyorum. UEFA Kupası çok önemliydi. Onun meyvesi de Süper Kupa idi. Ülkeye bir kupa daha kazandırmak, o heyecanı yaşayıp insanlara yaşatmanın keyfi de bambaşkaydı. Birinde Arsenal diğerinde Real Madrid ile oynuyorsunuz. Dünyanın en iyi kadrolarına sahip iki takımı. İki takımı da yenmeyi belki şu anki mevcut ortamda hayal edemeyebilirsiniz. Real Madrid, Manchester City ve Liverpool ile final oynamak şu an için hayal geliyor ama bizim için hayal değildi. Gerçekti ve gerçekleştirdiğimiz şeylerden biriydi. Onun gururunu ve mutluluğunu hala üzerimde taşıyorum.

Tekrar Avrupa kupası kazanmaya yakın tek büyük kulüp Galatasaray

90lar dönemi Avrupada büyük başarıların olduğu bir dönem değil. Galatasaray inanıyor ve bunu başarıyor. Şu anki ortamdan çok büyük farklar göremezsiniz. Şu anda ne kadar imkansız olarak gözükse de imkansız olarak görmüyorum. Kupaların olduğu her yerde Galatasarayın iddialı olduğunu söyleyebilirim. Bu sene Avrupa kupasına katılmadık ama seneye katıldığımızda tek amaç o kupayı kazanmak olacaktır Galatasaray için. Hayal etmek gerekiyor. Hayal etmeden olmuyor. O dönem çok hayal ettik, inandık ve iyi bir kadromuz vardır. Kadro için her zaman ihtiyaç var. UEFA ve Süper Kupayı kazanan kadroya baktığımızda 7-8 senelik emek var. Oyuncuların birbirine alışması kısa vadeli değişimlerle olmuyor. Uzun vadeli plan gerekiyor. Ondan sonra tüm kupalara Galatasarayın aday olacağını, hayal edeceğimizi düşünüyorum. Türk futbolu için bunun çok önemi var. Türk futbolunu eski günlerine getirmek için tekrar bu başarılara ihtiyaç var. Bunu yapabilecek, buna yakın olan en büyük takım Galatasaray.

Teknik direktör olarak kupa kazanmak çok farklı. Oradaki olumlu veya olumsuz sorumluluklarınız çok büyük. Kupa kazandığında ön plana çıkan hep teknik direktörler olmuştur. Teknik direktör olarak takımı hazırlamamız, kupaları kazanmanız belki futbolcuyken yaşadığınız heyecanın 10 katı keyif veriyor.

Son güncelleme: 16:14 25.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı