• Turkhane Logo

NBA’de Tarihi Protesto; LeBron ve Enes’ten sert tweetler

ABD’de Jacob Blake isimli siyahi vatandaşın ailesinin gözü önünde, polis tarafından vurulması nedeniyle Milwaukee Bucks, Orlando ile oynayacağı maça çıkmadı. Diğer takımlarda boykota katılınca NBA maçları erteledi.

09:03 27 Ağustos 2020 Perşembe
NBA’de Tarihi Protesto; LeBron ve Enes’ten sert tweetler
ABD’de Jacob Blake isimli siyahi vatandaşın ailesinin gözü önünde, polis tarafından vurulması nedeniyle Milwaukee Bucks, Orlando ile oynayacağı maça çıkmadı. Diğer takımlarda boykota katılınca NBA maçları erteledi.



Bold Medyadan Muhammet Ali Toksoyun haberine göre ABD’de, iki kişinin kavgasını ayırdıktan sonra arabasına dönerken, polisin dur ihtarına uymayan Jacob Blake isimli siyahi vatandaşın ailesinin gözü önünde, polis tarafından yedi kez vurulması ve olayın ardından felç kalması nedeniyle başlayan protestolar NBA’e uzandı.Milwaukee Bucks, Orlando ile oynayacağı ilk tur beşinci maçını boykot kararı alarak soyunma odasında kaldı. Orlando Magic’de ısınmayı bırakıp soyunma odasına döndü. Tarihi protestoların fitilini ateşleyen Milwaukee Bucks’tan sonra diğer takımlar da aynı kararı aldı.

/


Bunun üzerine NBA yönetimi bir bildiri yayınlayarak bu gece oynanacak olan Milwaukee-Orlando, Houston-Oklahoma ve Lakers-Portland maçlarının ertelendiğini açıkladı.

/

Twitter’dan ilk tepkiyi Enes Kanter verdi

İlerleyen saatlerde birçok NBA oyuncusu boykotu destekleyen ve şiddeti protesto eden twitler paylaştı. Enes Kanter her zaman olduğu gibi olaylara en hızlı tepki veren ilk oyuncu oldu. Twitter hesabından yumruk emojisi paylaşan Enes Kanter bir sonraki tweetinde ‘Değişime ihtiyacımız var, Değişim bekleyemez’ mesajını paylaştı. Oyuncunun her iki tweetine kısa sürede çok sayıda beğeni geldi.

    — Enes Kanter (@EnesKanter) August 26, 2020

Enes Kanter daha önce de George Floyd’un polis şiddeti sonucu öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı harekete Boston’da meydanlara formasıyla inerek destek vermişti.



LeBron’un sert tweetine, rekor beğeni

LeBron James Twitter hesabından protestolara katılarak çok sert bir twit paylaştı. ‘Değişim istiyoruz’ diyerek bitirdiği tweetine bir saat içinde 350 bin beğeni geldi.

  FUCK THIS MAN!!!! WE DEMAND CHANGE. SICK OF IT — LeBron James (@KingJames) August 26, 2020

Play-Off’ların geleceği 03’te belli olacak

Orlando Walt Disney’de oluşturulan ve ‘Bubble’ adı verilen özel bir alanda devam eden NBA Play-off maçlarının geleceği önümüzdeki saatlerde yapılacak toplantının ardından belli olacak. Tesislerideki tüm oyuncuların davet edildiği toplantı Türkiye saati ile 03:00’da başlayacak. Kararın ne olacağı spor dünyası tarafından merakla bekleniyor.



Kaynak: BOLD MEDYA

Son güncelleme: 09:03 27.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı