• Turkhane Logo

Nagatomo ölümden döndü

Galatasaray'ın Schalke ile oynadığı maçta göğsüne gelen top sonrası yere yığılan ve hemen oyundan alınan Nagatomo, ciddi bir tehlike atlattı.

12:29 26 Ekim 2018 Cuma
Nagatomo ölümden döndü
Galatasaray'ın Schalke ile oynadığı maçta göğsüne gelen top sonrası yere yığılan ve hemen oyundan alınan Nagatomo, ciddi bir tehlike atlattı.

Galatasarayın ligde Bursaspor ile oynadığı karşılaşmada üç oyuncusunu ilk yarıda kaybederken hafta içinde Schalke ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçına önemli futbolcularından yoksun çıkarken Japon futbolcu Nagatomonun karşılaşmada ölümden döndüğü ortaya çıktı.

Milliyet gazetesininde Nevzat Dindarın haberine göre, Schalke ile oynanan karşılşamda göğsüne gelen top sonrası nefes almakta zorlanan ve hemen oyundan çıkarılan Japon futbolcunun durumunun sanılandan çok daha ciddi olduğu belirlendi. Hastaneye kaldırılan Nagatomonun büyük bir tehlike atlattığı, hayati riskinin bulunduğu belirlendi.

Galatasarayın sol bek oyuncusu Nagatomonun nefes almakta zorlandığı ve akciğerinin söndüğü belirlenirken akciğerine tüp takılan Nagatomonun 2-3 gün daha hastanede kalacağı, uygulanacak tedavinin göğüs cerrahlarının vereceği karara göre netleşeceği belirtildi.


2-3 haftadan önce oynamasının mümkün olmadığı öğrenilirken hastanede yatan futbolcuyu Teknik Direktör Fatih Terim ve ekibi ile beraber futbolcular ziyaret ettiler.

Sarı-kırmızılı kulüp ise Nagatomonun sakatlığı ile yaptığı açıklamada, Schalke 04 maçı sırasında göğsüne gelen top sonrası, sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Yuto Nagatomonun saha kenarında yapılan ilk muayenesinde sağlık heyetimizin riskli bir durumu fark etmesinin ardından oyuncumuz, ileri tetkik ve tedavi amacıyla sponsor hastanemize sevk edilmiştir. Hastanede yapılan ilk değerlendirmede oyuncumuza aldığı darbeye bağlı olarak pnömotoraks (akciğer sönmesi) teşhisi konmuş olup, duruma müdahale edilerek oyuncumuzun akciğerine tüp uygulanmıştır. Durumu iyi olan ve birkaç gün hastanede takipleri devam edecek oyuncumuzla ilgili ileri bir tedavi gerekip gerekmeyeceği yapılacak değerlendirme sonrası netleşecektir ifadelerini kullandı.
 

Son güncelleme: 12:29 26.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı