• Turkhane Logo

‘Mr. double-double’ Enes, tarih yazmaya devam ediyor

Boston, Chicago’yu 111-104 mağlup ederken, Enes Kanter tam 36 yıl sonra “benchden gelerek, üst üste 3 maçta double-double yapan” ilk Celtics’li oldu.

12:32 05 Ocak 2020 Pazar
‘Mr. double-double’ Enes, tarih yazmaya devam ediyor
Boston, Chicago’yu 111-104 mağlup ederken, Enes Kanter tam 36 yıl sonra “benchden gelerek, üst üste 3 maçta double-double yapan” ilk Celtics’li oldu.





 

Boston Celtics, yıldız oyuncusu Kemba Walker’ın oynamadığı deplasman maçında, Chicago Bulls’u yenerken, 3.çeyrekte ekstra performans gösteren Enes Kanter maça damga vurdu. 23 dakika süre aldığı maçı 17 sayı, 12 ribaund, 2 blok, 1 top çalma ile tamamlarken, bu sezon üst üste 3.kez double-double yapan ilk Celtics’li oyuncu oldu. Yıldız oyuncu ayrıca Celtics’in efsane oyuncularından Kevin Mchell’den 36 yıl sonra benchden gelip, art arda 3 maçta double-double yapan ilk Celtics’li oyuncu olarak tarihe geçti. .@EnesKanter AGAIN pic.twitter.com/FAdOroaicm — Boston Celtics (@celtics) January 5, 2020
Dün oynanan Atalanta Hawks maçından sonra çenesine dikiş atılan ve oynaması şüpheli olan Enes Kanter, Bulls karşısında takımını yalnız bırakmazken, maçın double-double yapan tek oyuncusu oldu. Chicago Bulls, Wendell Carter Jr, Daniel Gafford ve Lauri Markkanen ile değişmeli olarak Enes Kanter’i durdurmaya çalışmasına rağmen bunda başarılı olamadı.

Maç sonunda açıklama yapan Enes Kanter, defansif ve ofansif başarılarında takım arkadaşlarının katkısının büyük olduğunu söyledi. Onlar bana ‘Hey, eğer oradaysan bire bir oyna, biz sana güveniyoruz’ diyerek büyük destek verdiler.




CHİCAGO’DA ‘YOU ARE MY HOPE’ MESAJI

Boston Celtics-Chicago Bulls karşılaşmasını izlemeye gelen Türk taraftarlar, maç öncesinde yıldız oyuncu ile fotoğraf çektirirken, karşılaşmadaki olağanüstü performansı sonrasında ise büyük mutluluk yaşadılar. ‘You Are My Hope’ yazılı tişörtleri ve pankartlarıyla maça gelen yaklaşık 200 Türk seyirci, Chicago taraftarlarının dikkatini, Türkiye’de yaşanan hukusuzluklara çekmeye çalıştı.



“You Are My Hope” (Sen, Benim Umudumsun), Enes Kanter’in Türkiye’deki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için başlatmış olduğu imza kampanyasının sloganı. Bu kampanyada 1 milyon imza toplamayı hedefleyen NBA yıldızı, Türkiye’de yaşanan hukuksuzlukların daha fazla insan tarafından farkedilmesini amaçlıyor.

Kaynak: BOLD

Son güncelleme: 12:32 05.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı