• Turkhane Logo

Mircea Lucescu: Maçın kilidi olacak reçeteyi söylemem

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Uluslar Ligi’nde Rusya ile oynanacak 3. maç öncesinde basın toplantısı düzenledi.

08:43 14 Ekim 2018 Pazar
Mircea Lucescu: Maçın kilidi olacak reçeteyi söylemem
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Uluslar Ligi’nde Rusya ile oynanacak 3. maç öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Genç oyunculara yardımcı olmaya çalıştığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Genç futbolcular güçlü, iyi ekiplere transfer oldular. Ben şu anda onlara yardımcı olmaya çalışıyorum, kendi ekiplerinde kalıcı olmaları lazım.

BAZI TEKNİK ADAMLAR GENÇLERLE YOLA ÇIKAR

Genelde teknik adamlar tecrübeli oyuncularla oynamak isterler ama bazı teknik adamlar gençlerle yola çıkar. Onlara zaman vermek lazım, güven vermek lazım. Rusya, Türkiye ve Kıbrıs gibi ülkelerde orta yaşlı oyuncularla oynanıyor.” ifadelerini kullandı.



/


İLK 11’İ AÇIKLAMAM DOĞRU OLMAZ

Rusya’dan bir gazeteci Arda’nın kadroda olmadığını bilmeden yarın ilk 11’de olup olmayacağını sorunca Lucescu, “Maçın ilk 11’ini maçtan önce açıklamam doğru değil. Maçın kilidini çözecek reçete olsa bile burada reçeteyi söylemem. İki aynı tipte futbol oynayan İsveç ve Rusya’ya karşı oynadık. Şimdi Rusya ile 2. maçımızı oynayacağız. Kimin nerede, nasıl oynayacağını söylemem.”dedi.

RUSYA’NIN FİZİK GÜCÜ İYİ, BİZ KISA PAS YAPACAĞIZ

Milli Takım çalıştırıcısı “Rusya fizik gücü yüksek bir takım” diyerek maç ile ilgili düşüncelerini şöyle aktardı: “Biz ise onlara göre daha farklı oynayan, kısa paslar yapmaya çalışan bir ekibiz. Yarın kimin daha başarılı olacağını göreceğiz. Fizik mücadeleden ziyade biz daha kısa paslarla oynayan bir takımız. Ben Türk futbolcularının kalitesini ön plana çıkarmaya çalışan bir futbol ortaya koymaya çalıyorum. Bizim fizik gücünü zorlamamız pek mümkün değil.”



MAÇ 19.00’DA BAŞLAYACAK

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup’taki 3. maçında deplasmanda Rusya ile oynayacak. Soçi kentindeki Fişt Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak maç, saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonu’ndan Paweł Raczkowski yönetecek.

TÜRKİYE’NİN MUHTEMEL 11

Kale:  Sinan Bolat

Savunma:  Mehmet Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Ömer Bayram

Orta saha:  Okay Yokuşlu, Mahmut Tekdemir, Oğuzhan Özyakup, Cengiz Ünder, Hakan çalhanoğlu,

Forvet:  Cenk Tosun.

Son güncelleme: 08:43 14.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı