• Turkhane Logo

Milyonlar harcanan stada dere atlayarak gidiyorlar: 'Sevda değil vizyonsuzluk'

Kocaeli Arena’da her maç öncesi ve sonrası taraftara dere atlatan ulaşım çilesine tepkiler dinmek bilmiyor.

19:29 25 Nisan 2022 Pazartesi
Milyonlar harcanan stada dere atlayarak gidiyorlar: 'Sevda değil vizyonsuzluk'
Kocaeli Arena’da her maç öncesi ve sonrası taraftara dere atlatan ulaşım çilesine tepkiler dinmek bilmiyor.


Spor Toto 1. Lig’de Pazar günü Kocaelispor-Manisa FK maçını izleyebilmek için Alikahya Mahallesindeki Kocaeli Arena stadına ulaşmak isteyen taraftarın, Kumluca Deresindeki derme çatma bir köprüden geçmeye çalışması tehlikeliye davetiye çıkardı.

“STAT YAPIMINDA ULAŞIM VE ÇEVRE HESAPLANMADI”


İsmet Paşa stadının yıkılıp Kocaeli Arenanın maçlara ev sahipliği yapmasının ardından stada ulaşımın adeta sınır geçiş görüntülerine benzetildiğini ifade eden CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, şunları söyledi:
  Kocaelisporlular hiçbir zorlukta takımını yalnız bırakmaz ancak taraftarın dere atlayarak stada gitmesini Kocaelispor sevdası diye lanse etmek ise vizyonsuzluğun üzerini kapatmaktır.
Taraftara dere atlatan sevda değil, ulaşıma yıllardır çözüm getirmeyen vizyonluktur!! pic.twitter.com/bncmSl1HyS — Özgür Harun Yıldızlı (@harunyildizli1) April 25, 2022
“İsmet Paşa Stadını yıkıp Alikahya Mahallesi’nin tam göbeğine yapılan yeni stada her maç da ulaşım zulmü yaşanıyor. Stadın büyük karşılaşmaları ağırlama kapasitesi olimpiyat şartlarına dahi uygun olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak çevreyi hiç hesap etmeden, ulaşımı hesaplamadan, konumunu saf dışı bırakarak adeta rastgele boş arazi bulduk buraya yapalım olsun bitsin projesi, yapının tüm özelliğini ve kapasitesini boşa çıkartıyor.

“ZANNEDERSİNİZ Kİ İNSANLAR GÖÇ EDİYOR”

Kocaelispor’u mahalle aralarına iten zihniyetin hesapsız kitapsız yaptığı bu iş son olarak Manisa FK ile kritik karşılaşma öncesinde taraftara derme çatma köprü üzerinden dere atlattı. Kocaelisporlular hiçbir zorlukta takımını yalnız bırakmaz ancak Kocaelispor’a hak ettiği değeri vermek, iyi yerler tahsis etmek yönetimin görevidir. Taraftarın dere atlayarak stada gitmesini Kocaelispor sevdası diye lanse etmek ise vizyonsuzluğun üzerini kapatmaktan başka bir şey değildir.

Zannedersiniz ki insanlar göç ediyor. Stadı yaptıkları yere ulaşım yok. Yarın öbür gün Avrupa ile oynayacağımız bir maç sonrasında da tarafın çekeceği eziyet gördüğünüz gibi burada. Kocaelide ulaşım problemi devam etmekte. 20 senedir iktidarda olan parti hiçbir şekilde ulaşım problemini çözmüş değil. 20 sene daha dursalar bu ulaşım problemini çözecek ufuk bulunmamakta.”


 

Son güncelleme: 19:29 25.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı