• Turkhane Logo

Milliler İsveç’e 1-0 yenildi, C Ligi’ne düştü

Türkiye A Milli Futbol Takımı UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup maçında İsveç’i Konya’da konut etti.

22:35 17 Kasım 2018 Cumartesi
Milliler İsveç’e 1-0 yenildi, C Ligi’ne düştü
Türkiye A Milli Futbol Takımı UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup maçında İsveç’i Konya’da konut etti.


 İlk yarı rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyan Ay-Yıldızlı ekip pozisyona girse de gol bulamadı. İsveç 2. yarı etkili geldi. 71’de kazanılan penaltı atışını Granqvist gole çevirince konuk ekip mücadeleyi 1-0 kazandı. İsveç puanını 4 yükseltirken Türkiye 3 puanda kaldı ve C Ligi’ne düştü.Milli Takım, iyi başladığı maçın 2. yarısında İsveçin baskısına boyun eğdi.

TÜRKİYE MAÇA HIZLI GİRDİ


İsveç maçı, C Ligi’ne düşecek takımı belirlemesi açısından büyük önem taşıyordu. Ay-Yıldızlı ekibimizin rakibini deplasmanda 3-2 mağlup etmişti. Grupta 3 maçta 7 puanı bulunan Rusya liderlik konusunda rahattı. Türkiye ve İsveç öncelikli olarak Konya’da bir alt gruba düşmeme mücadelesi verdi.

Ay-Yıldızlı ekibimiz, rakibi karşısında maçı oldukça etkili başladı. İlk 10 dakikalık bvlümde 3 pozisyona giren giren Türkiye, Hakan ve Cenk ile gol fırsatlarını değerlendiremedi. Cengiz ve Yunus’un bindirmelerine Hakan’ın cepheden kaleyi görüşü Cenk’in savunma arkasına sarkışı İsveç’in oyuna tutunmasını geciktirdi.

İSVEÇ, SİNAN’IN HATASIYLA GOLE YAKLAŞTI

Konuk ekibin en tehlikeli atağı 24. dakikada kaleci Sinan Bolat’ın hatası ile gerçekleşti. Ceza sahasına yapılan ortayı almak için yükselen Sinan, topu tutamayınca İsveç gole yaklaştı ancak Kaan Ayhan araya girerek tehlikeyi önlendi.

Kuzey ekibinin geliştirdiği önemli ataklar da Millilerin orta saha ile savunma arasındaki uyumsuzluktan ve tecrübesizlikten kaynaklandı. Türkiye ise genelde Cengiz üzerinden oynadığında etkili oldu. Ancak son vuruşlar kötü olunca gol de gelmedi. İlk yarının son dakikasında Cenk’in kafayla indirdiği topu Hakan Çalhanoğlu kaleci Olsen’e nişanlayınca ilk yarı 0-0 sona erdi.

RAKİP ÖNCE BUNALTTI SONRA PENALTIYI KAZANDI

Maçın 2. yarısında İsveç daha baskılı başladı. Önde baskı yapan kuzey ekibi, Millilerin kendi yarı alanından çıkmasına izin vermedi. Milliler de pas yaparak çıkamayınca sıkıntılı dakikalar yaşandı. 49’da İsveç Olson ile etkili geldi, Larson yakın mesafeden kafa vuruşunu yaptı. Top üsten auta çıktı. Hemen ardından Olson’un sert şutu auta çıktı. Ay-Yıldızlılar rakibi durdurmakta zorluk çekince 70. dakikada Okay, Berg’e ceza sahası içinde faul yapınca hakem Istvan Kovacs penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Granqvist takımını 1-0 öne geçirdi.

TÜRKİYE GOLE CEVAP VEREMEDİ, C LİGİ’NE DÜŞTÜ

Golden sonra milliler oyundan düştü. İsveç topu istediği gibi yönlendirdi. Türkiye ilk yarıdaki etkinliğinden çok uzak bir görüntü çizdi. Konuk ekip alanı iyi kullanınca hem topu kapmakta hem de pas yapmakta zorlandık. Oğuzhan’ın oyuna dahil olması da gidişatı değiştirmedi. İsveç sahadan 1-0 galip ayrılarak puanını 4’e çıkarttı. Türkiye bu sonuçla C Ligi’ne düşmüş oldu.

MAÇ ÖZETİ

Türkiye: Sinan Bolat, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 87 Ömer Bayram), Kaan Ayhan, Zeki Çelik, Okay Yokuşlu, Çağlar Söyüncü, Hakan Çalhanoğlu, Mahmut Tekdemir (Dk. 72 İrfan Kahveci), Yunus Mallı (Dk. 83 8-Oğuzhan Özyakup)Cengiz Ünder, Cenk Tosun,

İsveç: Robin Olsen, Lustig, Lindelöf (Dk. 46 14-Filip Helander), Granqvist, Olsson, Augustinsson, Larsson, Ekdal (Dk. 81 Svensson), Berg, Johansson, Claesson (Dk. 89 Thelin)

Sarı Kartlar: Dk. 90 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye). Dk. 59 Granqvist, Dk. 48 Ekdal (İsveç)
Gol: Dk. 71 Granqvist

Hakem: Istvan Kovacs

Stadyum: Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu

Son güncelleme: 22:35 17.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı