• Turkhane Logo

Milliler Dünya Kupası yolunca Cebelitarık karşısında

2022 Dünya Kupası elemelerinde son olarak Karadağ ile uzatma dakikalarında kalesinde gördüğü golle 2-2 berabere kalan Türkiye, bu kez Cebelitarık deplasmanında.

21:13 04 Eylül 2021 Cumartesi
Milliler Dünya Kupası yolunca Cebelitarık karşısında
2022 Dünya Kupası elemelerinde son olarak Karadağ ile uzatma dakikalarında kalesinde gördüğü golle 2-2 berabere kalan Türkiye, bu kez Cebelitarık deplasmanında.

Dünya Kupası yolunda Karadağ karşısında 2 kritik puan kaybeden A Milli Takım, grubun 5. maçında Cebelitarıka konuk oluyor.
A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu beşinci maçında bugün Cebelitarıka konuk olacak
Victoria Stadında oynanacak mücadele TSİ 21.45te başlayacak ve TRT 1den naklen yayımlanacak.
Müsabakada, Estonya Futbol Federasyonundan hakem Kristo Tohver düdük çalacak. Tohverin yardımcılıklarını aynı ülkeden Silver Koiv ve Sten Klaasen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Joonas Jaanovits olacak.
Ay-yıldızlı ekip, grubun ilk maçında İstanbulda Hollandayı 4-2, ikinci maçında da İspanyada Norveçi 3-0 yendi. Milliler, üçüncü maçında sahasında Letonya ile 3-3 berabere kalırken, grupta Karadağ ile İstanbulda yapılan dördüncü maç da 2-2 berabere bitti. Milli takım, grupta 8 puanla lider durumda bulunuyor.
Grupta oynadığı 4 maçı da kaybeden Cebelitarık ise son sırada yer alıyor.
A Milli Takımda cezalı kaptan Burak Yılmaz, karşılaşmada forma giyemeyecek.
Grupta aynı gün Letonya-Norveç ve Hollanda-Karadağ karşılaşmaları da oynanacak.
Muhtemel 11ler
Cebelitarık: Dayle Coeling, Jack Sergeant, John Annesley, Scott Wiseman, James Bosio, Julian Valarino, Roy Chipolina, Ethan Britto, Kian Ronan, Andre Tjay De Barr, Graeme Torilla
Türkiye: Altay Bayındır, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Mert Müldür, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Salih Uçan, Efecan Karaca, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu.
2021deki 11. maç
Milliler, Cebelitarık mücadelesiyle 2021 yılındaki 11. maçına çıkacak.
Bu yıl oynadığı 10 maçta 4 galibiyet alan milli takım, 3 beraberlik ve 3 de yenilgi yaşadı. Bu karşılaşmalarda 17 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 16 gol gördü.
Milli takım, bu yılın ilk maçında 24 Martta Hollanda ile karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlı ekip, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında İstanbulda rakibini 4-2 yendi.
Grubun ikinci karşılaşmasını İspanyada Norveç ile oynayan Türkiye, sahadan 3-0lık galibiyetle ayrıldı. Milliler, gruptaki üçüncü maçında Letonya ile 3-3, dördüncü maçında da Karadağ ile 2-2 berabere kaldı. Ay-yıldızlı ekip, Azerbaycan ile Alanyada oynadığı özel maçı 2-1 kazanırken, millilerin Antalyada Gine ile oynadığı özel maç 0-0 sona erdi. Milli takım, EURO 2020 öncesinde oynadığı son özel maçta ise Almanyada Moldovayı 2-0 yendi. Ay-yıldızlı ekip, EURO 2020nin açılış karşılaşmasında İtalyaya 3-0, ikinci maçında Gallere 2-0 ve grubun son maçında da İsviçreye 3-1 kaybetti.

Son güncelleme: 21:13 04.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı