• Turkhane Logo

Micic ve Larkin NBA’e… 10 oyunculuk listede ikisi de yer aldı

EuroLeague’in son şampiyonu lacivert-beyazlıların iki önemli ismi ‘MVP’ Vasilije Micic ve A Milli Takım oyuncumuz Shane Larkin yapılan değerlendirmede vize almaya aday 10 isim arasında gösterildi.

16:06 08 Haziran 2021 Salı
Micic ve Larkin NBA’e… 10 oyunculuk listede ikisi de yer aldı
EuroLeague’in son şampiyonu lacivert-beyazlıların iki önemli ismi ‘MVP’ Vasilije Micic ve A Milli Takım oyuncumuz Shane Larkin yapılan değerlendirmede vize almaya aday 10 isim arasında gösterildi.


ANADOLU Efes ile EuroLeague şampiyonluğu yaşayan iki yıldız basketbolcu, NBA takımlarının radarına girdi. Bu isimlerden ilki Avrupanın en önemli kupasında hem normal sezonun hem de dörtlü finalin ‘en değerli oyuncusu (MVP) Vasiljie Micic. Diğeri ise bir başka Efes ‘guardı Shane Larkin… Avrupanın önde gelen basketbol portalı Eurohoops.net, gelecek yıl NBAde boy göstermesi beklenen 10 oyuncuyu listeledi ve Micic-Larkin ikilisi listede yer aldı.

SADECE EFESTEN 2 OYUNCU


DÜNYANIN en önemli basketbol organizasyonuna yıldızlarına gönderen EuroLeaguein yeni isimlere kapı açacağının vurgulandığı makalede, “NBAde boy göstermesi hiç de sürpriz olmayacak 10 oyuncu” ifadesiyle şu isimler sıralandı: Micic, Larkin (Anadolu Efes), Kevin Pangos (Zenit), Pierria Henry (Baskonia), Leandro Bolmaro (Barcelona), Usmn Garuba (Real Madrid), Rokas Jokubaitis (Zalgiris), Wade Baldwin (Bayern Münih), Tyler Dorsey (Maccabi Tel Aviv) ve Guerschon Yasubele (Asvel).

3 TAKIMDA OYNADI

SHANE Larkinin NBAde oynadığı son günlerin üzerinden yıllar geçti. Ancak o günden beri Larkin, Anadolu Efes formasıyla EuroLeaguede dominant bir performans gösteriyor. Larkinin Micic ile olan ortaklığı, Anadolu Efesi EuroLeague şampiyonluğuna kadar taşıdı. Ancak bu ortaklığın sonuna gelmiş olabilir. 2013 Draftının 18. sırasında seçilen Larkin, Türkiyeye gelmeden önce sırasıyla Dallas Mavericks, New York Knicks ve Brooklyn Nets formalarını giydikten sonra Avrupadaki kariyerine başlangıcını Baskonia ile yapmıştı. Larkin, Efese gelmeden son olarak Boston Celtics formasını giymişti.

2014’TE DRAFT EDİLDİ

Micic’in NBAe gitme ihtimali uzun süredir dillendiriliyordu. Micicin geçen sezon gösterdiği performans, bu ihtimali çok daha yüksek hale getirdi. EuroLeaguede sezonu 16.7 sayı-4.9 asist-2.6 ribaunt-1.2 top çalma ortalamalarıyla şampiyon olarak tamamlayan Micic, Avrupadan Amerikaya geçecek sıradaki saha generali olabilir. Vasilije Micic, 2014 NBA Draftında 52. sıradan seçilmişti. 2020nin aralık ayında Micic, Al Horford ve Theo Maledon karşılığında Terrance Ferguson, Danny Green ve Vincent Poirier karşılığında Oklahoma City Thundera takas edildi.

Son güncelleme: 16:06 08.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı