• Turkhane Logo

Malatyaspor taraftarları tribüne alındı mı?

Süper Lig’in 4. haftasında Yeni Malatyaspor’a deplasmanda 1-0 mağlup olan Antalyaspor, rakibinin tribüne seyirci aldığını iddia etti.

11:15 04 Ekim 2020 Pazar
Malatyaspor taraftarları tribüne alındı mı?
Süper Lig’in 4. haftasında Yeni Malatyaspor’a deplasmanda 1-0 mağlup olan Antalyaspor, rakibinin tribüne seyirci aldığını iddia etti.


Antalyaspor, Süper Lig’in 4. haftasında Yeni Malatyaspor ile deplasmanda oynadıkları karşılaşmada, aralarında amigoların da bulunduğu 100’den fazla taraftarın akredite edilerek formalarıyla birlikte tribüne alındığını iddia etti.

Kronostan Burak Mertin haberine göre, Kırmızı-Beyazlı kulübün yönetim kurulundan “İyi seyirler” başlığıyla yapılan açıklamada, “Süper Lig’de takımımız adına 4. haftayı ‘süper’ pandemi önlemleriyle geride bıraktık. Öncelikle sahada 1-0 kazanan Yeni Malatyaspor teknik ekibi ve futbolcularını kutlarız.” ifadesi kullanıldı.


EŞİNE AZ RASTLANIR GÖRÜNTÜLER

Ardından da şu görüşlere yer verildi: “Ancak maalesef kutlamamız saha içiyle sınırlı kalacaktır. Çünkü ülkemizdeki tüm futbol kulüpleri pandemi şartlarında hiçbir gelirleri olmadan, zor imkanlar altında Türk futboluna hizmet etmek için sahada yer alırken, insan sağlığının hiçe sayılmasını göz ardı edemeyiz. Türkiye’nin her yerinde stada alınacak kişiler ve sayıları belliyken Yeni Malatya Stadı’nda eşine az rastlanır görüntülerle karşı karşıya kaldık. Kent protokolü ve ev sahibi ekibin yönetim kurulu dışında, 100’den fazla taraftarın ve hatta amigoların akredite edilerek formalarıyla tribüne alındığını ve maç boyunca oyuna müdahalede bulunduklarını şaşkınlıkla izledik.”

FOTOĞRAFLARI TFF İLE DE PAYLAŞACAĞIZ

“Hani ligin ilk yarısında müsabakalar seyircisiz oynanacaktı?” diye sorulan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Meğer maçlar seyircili oynanmaya başlamış da haberimiz olmamış! Nerede kaldı insan sağlığına verilen önem? Uyarılarımız sonrası gerekli tespitte bulunan müsabakanın TFF temsilcileri Mustafa Yılmaz, Osman Yıldırım ve Mehmet Altındağ, karşılaşmanın akreditasyon listesinden bu iddiamızı rahatlıkla tespit edip gereğini yapmalıdır. Bizler de bunun takipçisi olacağız. Eğer ihtiyaç duyulursa, elimizde bulunan fotoğrafları TFF yönetimi ile paylaşmaktan imtina etmeyeceğimizin bilinmesini isteriz.”

YENİ MALATYASPOR: İDDİALARA BİR ANLAM VEREMEDİK

Yeni Malatyaspor ise iddiaların dayanağının olmadığını duyurdu. Maç günü organizasyon toplantısında TFF yetkilisine verilen Delegasyon 2 ve Delegasyon 3 listelerindeki isimler dışında kimsenin stada alınmadığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Maç içinde Antalyaspor yetkililerinin TFF temsilcilerinden kontrol yapılması talebi olmuş, akabinde akreditasyon listesi ve tribünde bulunan kişilerin TFF temsilcisinin talimatıyla kimlik ve delegasyon listesi kontrolü yapılarak herhangi bir problemin olmadığı tespit edilmiş ve bu durum Antalyaspor kulüp temsilcilerine bildirilmiştir. Bu duruma rağmen maç sonu yapılan açıklamalara bir anlam veremediğimizi açıkça ifade etmek isteriz. Antalyaspor Kulübü ve değerli camiasına 2020-21 sezonunda başarılar dileriz.”

Son güncelleme: 11:15 04.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı