• Turkhane Logo

Liverpool dünya şampiyonu

Katar'da düzenlenen FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde Brezilya'nın Flamengo ekibini 1-0 yenen Liverpool, 2019'daki üçüncü uluslararası kupasını havaya kaldırdı.

15:22 22 Aralık 2019 Pazar
Liverpool dünya şampiyonu
Katar'da düzenlenen FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde Brezilya'nın Flamengo ekibini 1-0 yenen Liverpool, 2019'daki üçüncü uluslararası kupasını havaya kaldırdı.





Katar’ın ev sahipliği yaptığı 2019 FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde Liverpool ile Flamengo karşı karşıya geldi. Son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool, son Libertadores Kupası’nın sahibi Flamengo’yu normal süresi golsüz tamamlanan maçın uzatma bölümlerinde Roberto Firmino’nun attığı golle 1-0 kazandı ve tarihinde ilk kez bu organizasyonda şampiyonluğa ulaştı.


Final maçı, Katar’ın başkenti Doha’daki Khalifa Uluslararası Stadı’nda oynandı. Mücadeleye çok hızlı başlayan İngiliz ekibi Liverpool, ilk dakikalarda Firmino, Salah ve Keita ile net fırsatları gole çeviremedi. Daha sonra Flamengo da etkili oldu ama Brezilya ekibi de gol üretmeyi başaramadı.

İkinci yarıya da Liverpool çok hızlı başladı fakat Firmino – Salah ikilisiyle önemli gol şanslarından faydalanamadı.

LIVERPOOL’UN PENALTISI ‘VAR’A TAKILDI

Maçın son anlarında Sadio Mane kaleciyle karşı karşıya durumdayken Rafinha’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Fakat VAR’da pozisyonun tekrarını izleyen hakem, penaltı kararını iptal etti.

SON SÖZÜ FIRMINO SÖYLEDİ

Maçın normal süresi golsüz eşitlikle tamamlanınca uzatmalara gidildi. Karşılaşmanın 99. dakikasında son sözü söyledi. Bu dakikada Sadio Mane’nin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Firmino, takımını 1-0 öne geçirdi.

2019’DA ÜÇÜNCÜ ULUSLARARASI KUPA

Liverpool, bu turnuvada ilk kez şampiyon olurken; 2000 yılından bu yana düzenlenen organizasyonda mutlu sona en çok ulaşan takım 4 kezle Real Madrid (2014, 2016, 2017, 2018).

Öte yandan Liverpool, FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nı kazanarak 2019’daki üçüncü uluslararası kupasını havaya kaldırdı. Liverpool, Mayıs 2019’da Madrid’deki finalde Tottenham’ı 2-0 yenerek Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştu. Jurgen Klopp’un öğrencileri, Ağustos 2019’da da İstanbul’da normal süresi 2-2 biten maçta Chelsea’yi penaltılarla yenerek UEFA Süper Kupa’yı havaya kaldırmıştı. Liverpool, FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nı da kazanarak bu üç kupayı müzesine götüren ilk İngiliz ekibi oldu.

Kaynak: Kronos

Son güncelleme: 15:22 22.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı