• Turkhane Logo

Lider Trabzonspor, Alanya’da farklı kazandı

Trabzonspor şampiyonluğa koşuyor... Aytemiz Alanyaspor karşısında muhteşem bir oyunla ve ilk yarıda bulduğu 4 golle 3 puanı cebine koyan bordo mavililer en yakın rakibine 14 puan fark attı.

18:50 20 Şubat 2022 Pazar
Lider Trabzonspor, Alanya’da farklı kazandı
Trabzonspor şampiyonluğa koşuyor... Aytemiz Alanyaspor karşısında muhteşem bir oyunla ve ilk yarıda bulduğu 4 golle 3 puanı cebine koyan bordo mavililer en yakın rakibine 14 puan fark attı.


Süper Lig’in 26. haftasında lider Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor karşısında ‘Fırtına’ gibi esti… Açık ara şampiyonluğa yürüyen bordo mavililer zorlu deplasmanda 40 dakikada bulduğu 4 golle fişi çekti.

Mücadeleye müthiş bir ön alan baskısıyla başlayan bordo mavililer henüz 5. dakikada Anthony Nwakaeme ile öne geçti. Dorukhan’ın presiyle ceza alanına yolladığı topa müsait pozisyonda voleyle vuran Trabzonspor’un Nijeryalı yıldızı takımını 1-0 öne geçirdi.


20’da bir kez daha sahneye çıkan Nwakaeme Cornelius’un kafasında kalecinin çeldiği topu arka direkte bomboş kaleye tamamladı ve durumu 2-0 yaptı.

S ON NOKTAYI DORUKHAN KOYDU

36’da son haftaların yıldızı Cornelius ceza sahasında attığı çalımların ardından sert ve düzgün bir vuruşla uzak köşeye şutunu attı ve topu ağlara gönderip farkı 3’e çıkardı.

39’da bu kez Dorukhan Toköz kornerde ceza sahası dışına çıkan topu içeriye dolduran Siopis’in ortasını kafayla tamamlayarak takımı adına 4. golü atan isim oldu.

İlk yarıda Alanyaspor’un direncini tamamen kıran ve 4-0’lık gibi net bir skor alan bordo mavililerde ikinci yarı Abdullah Avcı yıldızlarını kenara alarak dinlendirdi.

Alanyaspor 65.dakikada kazandığı penaltıda Uğurcan Çakır’ı geçemedi. Wilson Eduardo’nun kullandığı penaltı vuruşu ayaklarıyla çıkaran Uğurcan maçın skorunu tayin etti.

63 PUANA ULAŞTI

Bu sonucun ardından puanını 63’e çıkaran Trabzonspor 1 maçı eksik olan ve haftayı puan kaybıyla tamamlayan en yakın rakini Konyaspor’a 14 puan fark attı. 4 haftada 12 puan daha alan Abdullah Avcı’nın takımı şampiyonluk hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam etti.

Son 2 haftadır sahadan beraberlikle ayrılan Alanyaspor ise seyircisi önünde lidere karşı ağır bir mağlubiyet alarak 40 puanda kaldı.

Lider Trabzonspor gelecek hafta sahasında Kayserispor’u ağırlayacak, Aytemiz Alanyaspor ise Konyaspor’u konuk edecek.

Son güncelleme: 18:50 20.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı