• Turkhane Logo

Lider Sivasspor evinde 1 puanı uzatmada kurtardı

Lider Sivasspor, evinde ağırladığı Rizespor karşısında 1 puanı uzatma dakikalarında kurtardı. 1-1 berabere biten maçta golleri Garmash ve Yasin öztekin kaydetti. Liderle 2. sıradaki Fenerbahçe arasındaki puan farkı 4’e düştü.

23:20 27 Ocak 2020 Pazartesi
Lider Sivasspor evinde 1 puanı uzatmada kurtardı
Lider Sivasspor, evinde ağırladığı Rizespor karşısında 1 puanı uzatma dakikalarında kurtardı. 1-1 berabere biten maçta golleri Garmash ve Yasin öztekin kaydetti. Liderle 2. sıradaki Fenerbahçe arasındaki puan farkı 4’e düştü.





Süper Lig’in 19. haftasının kapanış maçında lider Sivasspor, evinde Rizespor ile karşı karşıya geldi. Yeni 4 Eylül Stadı’nda oynanan mücadele 1-1 sona erdi. İlk yarısını 0-0 biten karşılaşma beraberlikle tamamlandı. Lider Kırmızı-Beyazlı takım bu beraberlikle yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı.


GOLLER 2. YARIDA GELDİ

İlk yarısı golsüz sona eren mücadelede Rizespor, 60. dakikada Denys Garmash ile 1-0 öne geçti. Sivasspor’a beraberliği getiren golü ise 90+3. dakikada Yasin Öztekin kaydetti. Sivasspor’da Kone’nin 47. dakikada ağları bulan vuruşu gol olarak değer kazanmadı. VAR incelemesinin ardından pozisyonun ofsayt olduğu tespit edildi. Böylelikle gol geçerli sayılmadı. Ev sahibi Sivasspor 41 puanla liderliğini devam ettirdi. Puan tablosunda 2. sırada bulanan Fenerbahçe ile aradaki puan farkı da 4’e düştü. Süper Lig’in 20. haftasında Sivasspor deplasmanda Gaziantepspor’la karşılaşırken Rizespor evinde Beşiktaş’ı konuk edecek.

İKİ TAKIMDA DİREKLERE TAKILDI

Zorlu karşılaşmada iki takım da direkleri aşamadı. Sivasspor 17’si ceza sahası içinden olmak üzere 25 şut girişiminde bulundu ve 1 kez ağları bulabildi. Ev sahibinin yenilmezlik serisi 11 maça çıktı. Rıza Çalımbay’ın öğrencileri ayrıca 19 maçtır üst üste rakip kaleye gol atmayı başardı.

MAÇTA ÖNEMLİ DAKİKALAR

Dakika 12: Rizespor’da Skoda, Sivasspor ceza sahasının hemen dışından kaleyi karşıdan gören bir noktadan şutunu çekti. Meşin yuvarlak, kaleci Samassa’da kaldı.

Dakika 32: Sivasspor’da Arouna Kone, direğe takıldı. Bu dakikada Kone, ceza alanı dışından topa sert vurdu. Meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanını terk etti.

Dakika 46: Hızlı gelişen Sivasspor atağında ceza sahasının dışında topu alan Kone kaleye yüzünü döndü ve çok sert bir vuruş yaparak kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu. Golün ardından VAR incelemesi gerçekleşti. Ağlara giden top ofsayt sebebiyle geçerlilik kazanmadı.

Dakika 58: Rizespor’un gelişen atağında ceza yayının hemen gerisinde topla buluşan Boldrin, sol ayağıyla sert bir vuruş yaptı. Top direkten oyun alanına geri döndü.

Dakika 60: Konuk Rizespor 1-0 öne geçti. Boldrin’in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Harmash, çaprazdan dönerek vuruşunu yaptı. Kaleci Samassa’nın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu.

Dakika 79: Sivasspor’da sol kanattan Ziya’nın yaptığı ortada top Yatabare’yi geçip arka direkteki Fatih’in önünde kaldı. Fatih Aksoy önünü boşaltıp yakın mesafeden ters ayağıyla şutunu attı. Top bir kez daha direkten oyun alanına döndü.

Dakika 90+3: Sivasspor aradığı gole sonunda ulaştı. Sağ taraftan Mert Hakan’ın ortasında Appindangoye kafayı vurdu. Kaleciden seken topu iyi takip eden yeni transfer Yasin Öztekin skora 1-1’lik dengeyi getiren golü kaydetti.

Son güncelleme: 23:20 27.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı