• Turkhane Logo

Kerem Kanter Yunanistan Ligi'ni salladı; Türk Spor basını yine gözlerini kapadı!

Enes Kanter'in kardeşi Kerem Kanter, Yunanistan Basketbol Ligi'nin normal sezonunu sayı ve ribaund kralı olarak tamamlarken verimlilik puanıyla da zirveye çıkarak tarihi bir başarıya imza attı. Türk spor basını ise Kerem'e karşı üç maymunu oynadı.

17:51 10 Mayıs 2021 Pazartesi
Kerem Kanter Yunanistan Ligi'ni salladı; Türk Spor basını yine gözlerini kapadı!
Enes Kanter'in kardeşi Kerem Kanter, Yunanistan Basketbol Ligi'nin normal sezonunu sayı ve ribaund kralı olarak tamamlarken verimlilik puanıyla da zirveye çıkarak tarihi bir başarıya imza attı. Türk spor basını ise Kerem'e karşı üç maymunu oynadı.


Yunanistan, Avrupada basketbol deyince ilk akla gelen ülkelerden birisidir. Bu ülkede basketbol bir yaşam biçimi, bir tutkudur.

Yaklaşık 10 milyon nüfusa sahip olan Yunanistan, Avrupa basketboluna damgasını vurmuş, yetiştirdiği guardlarla dünya basketbolunda bir ekol olmayı başarmış bir ülkedir.


Geçen sezon İspanya Liginde Badolona forması giyen Kerem Kanter bu sezon rotasını basketbolun büyüleyici bir etkisinin olduğu Yunanistana kırdı.

/

Başarılı oyuncu, 2020/21 sezonu için yeni bir yapılanmaya giren eden Rodos Adası takımı Colossus ile sözleşme imzaladı.

Colossus, Yunanistanın Avrupada Şampiyonluklar kazanmış Panathinakos, Olimpiakos, AEK takımları kadar elbette bilinmiyor ve kadrosu onlar kadar üst düzey olan bir takım değil.

Kerem Kanterin böylesine mütevazi bir ada takımında bireysel anlamda büyük başarılar elde etmesi bu yüzden Yunanistan spor kamuoyunda çok ses getirdi.

25 yaşındaki başarılı oyuncu normal sezonu tam 3 alanda zirvede bitirdi. Yunanistan Basketbol Liginin normal sezonunda attığı 382 sayı ile en fazla sayı bulan oyuncu olan Kerem Kanter, aldığı 162 ribaund ile bu alanda da zirveye çıktı.

Verimlilik sıralamasında ise 402 puanla açık ara 1. olan Türk basketbolcu kariyerinde büyük bir başarıya imza atmış oldu.

/

TÜRK SPOR BASINI KEREM KANTERİN BAŞARISINI GÖRMEDİ

Peki Kerem Kanterin tarihi başarıları neden Türk basınında hiç yer bulmadı. Yunanistan Basketbol Liginin resmi sitesinde, 3 önemli istatisk alanında bir Türk oyuncunun fotoğrafıyla beraber zirvede bulunması Türk spor kamuoyunun dikkatinden kaçmış olması mümkün değil. Yıldız oyuncunun tarihe geçen bu önemli başarılarını görmezden gelmelerinin sebebi ise, Kerem Kanterin, NBAde forma giyen Enes Kanterin kardeşi olması. Abisiyle arasındaki güzel iletişimi sosyal medya hesaplarından paylaşması ve Yunanistan basınında çıkan röportajlarında kendisi için rol model olduğunu açıkça dile getirmesi üzerine Türk basını maalesef Kerem Kanterin büyük başarılarını ısrarla görmezden geliyor.

/

Türk basınının aksine bir çok Euroleague ekibi, takımına büyük bir enerji veren ve asla pes etmeyen bir karaktere sahip olan Kerem Kanteri yakından takip ediyor. Play-offlar sonrasında Kerem Kanter kendisine nasıl bir yol çizer şimdiden söylemek zor olsada, Yunanistanı çok sevdiğini sürekli ifade eden başarılı oyuncu, büyük bir ihtimalle Euroleaguede mücadele eden bir Yunan takımıyla anlaşabilir.



YUNANİSTANDA PLAY-OFFLAR 11 MAYIS BAŞLIYOR

Yunanistan Basketbol Liginde normal sezon 28 Nisanda sona erdi. Panathinaikos ligi zirvede tamamlarken, Lavrio 2, Promitheas ise kendisine 3.sırada yer buldu.

Ligi 7.sırada bitiren Kerem Kanterin takımı Colossus, Play-off ilk turunda (çeyrek final) sezonun flaş takımı Lavrio ile eşleşti. 3 galibiyete ulaşan takımın yarı finale çıkacağı çeyrek final serisinde ilk maç 11 Mayısta TSİ 15:00da başlayacak.

Deplasman karnesi çok iyi olmayan Colossusta Kerem Kanter, Andric ve Artis takımın önemli silahları konumundalar. Lavrio ise bu sezon kendi evinde oynadığı 11 maçta 10 galibiyet alırken aynı zamanda 10 maçlık bir seri yakalayarak evinde yenilmesi imkânsız bir takım imajı oluşturdu.

Çeyrek Final Serisinde ev sahibi avantajına sahip olmaları Colossus takımının işini zorlaştıracak. Kerem Kanter liderliğinde başarılı bir sezon geçiren Colossus eğer yarı finale çıkarsa, sadece Yunanistanda değil Avrupa basınında da gündem olacaktır. Türk basını ise, Kerem Kanteri Finaller MVPsi olsa bile gerçek demokrasi gelinceye kadar görmezden gelmeye devam edecektir.



MUHAMMET ALİ TOKSOY | Haber-Yorum
 

Son güncelleme: 17:51 10.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı