• Turkhane Logo

Kerem Kanter, Polonya'daki ilk sezonunda takımı Slask Wroclaw'ı şampiyonluğa taşıdı

Polonya Basketbol Ligi’nde Slask Wroclaw şampiyon oldu. Enes Kanter Freedom’un kardeşi Kerem Kanter’in yıldızlaştığı final serisinde Legia Varşovayı 4-1’le geçen Slask Wroclaw mutlu sona ulaştı.

16:29 31 Mayıs 2022 Salı
Kerem Kanter, Polonya'daki ilk sezonunda takımı Slask Wroclaw'ı şampiyonluğa taşıdı
Polonya Basketbol Ligi’nde Slask Wroclaw şampiyon oldu. Enes Kanter Freedom’un kardeşi Kerem Kanter’in yıldızlaştığı final serisinde Legia Varşovayı 4-1’le geçen Slask Wroclaw mutlu sona ulaştı.


Polonya Basketbol Ligi’nde tam 20 senedir şampiyonluğa hasret olan Slask Wroclaw takımını zirveye Kerem Kanter taşıdı.

Sezon başında Yunanistan’dan Polonya’ya transfer olan Kerem Kanter’in yeni takımı sezonu 5. sırada tamamlayarak Play-off’lara kaldı.


Çeyrek Finalde Zielona Gora’yı 2-0 geriden gelerek 3-2 ile geçen Slask, yarı finalde Polonya’nın en güçlü takımlarından olan ve sezonu 1.sırada bitiren Czarni slupsk ile eşleşti.

NEFESLERİN TUTULDUĞU YARI FİNAL SERİSİ

Bolddan Muhammet Ali Toksoyun aktardığına göre, yarı final serisinde bu kez 2-0 öne geçen Slask Wroclaw oldu. Ancak Slask sonraki 2 maçı kaybedince seride durum 2-2’ye geldi ve finale çıkacak takımın belirlenmesi 5.maça kaldı.

Heyecanın zirveye çıktığı karşılaşmada, 4. maçta sakatlanan ve ayağındaki şişlik geçmeyen Kerem Kanter maçta 40 dakika süre aldı.

Zorlu maçı 81-71 kazanan Slask, güçlü rakibi Czarni’yi 3-2 ile eleyerek finale çıkarken hiç kenara gelmeyen Kerem Kanter maçı 20 sayı, 9 ribaund ve +12 verimlilikle tamamlayarak karşılaşmanın yıldızı oldu.

Kerem Kanter yarı finallerin en skorer ismi olarak takımını finale taşırken, Polonya basını başarılı oyuncuya geniş yer verdi.
  Kerem Kanter zdobył aż 127 punktów w półfinałach w #MenedzerEBL Czy równie dobrze poradzi sobie w serii finałowej

https://t.co/iU10t22qTJ@EnergaSA #Suzuki @BankPekaoSA @GrupaLOTOS @kgs_pl @AerowatchPolska @MoltenPolska pic.twitter.com/TBfdj3i40N — Energa Basket Liga (@PLKpl) May 16, 2022

ŞAMPİYONLUK TAM 20 YIL SONRA GELDİ

Polonyada şampiyonu belirleyecek final serisinde Slask Wroclaw’ın rakibi Anwil’i 3-0’la zorlanmadan geçen Legia Varşova oldu.

Slask karşısında çok fazla direnç gösteremeyen Legia final serisinde 3-1 geriye düştü. Serinin 5.maçına hızlı başlayan taraf Legia Varşova oldu.

İlk yarıyı 38-33 önde tamamlayan Legia, soyunma odasına moral üstünlüğü ile gitti.
  Türk basınında yer bulamasada@KeremKanter Polonyada Slásk Wroclawı şampiyonluğa taşıdı.

38-33 geride başladıkları maçın 2.yarısında adeta fırtına gibi esen Kerem Kanter attığı 26 sayı, +33 verimlilik ile karşılaşmanın en skoreri ve en değerli oyuncusu oldu.. pic.twitter.com/mp6URKotdu — Muhammet Ali Toksoy (@MA_Toksoy) May 31, 2022
Maçın ikinci yarısında ise parkede Kerem Kanter fırtınası esti. Bu yarıda tam 21 sayı atan Kerem Kanter Legia’yı çaresiz bırakırken, Slask Wroclaw maçı 90-77 kazandı ve final serisini 4-1’e taşıyarak 20 sene sonra şampiyon oldu.

Maçın oyuncusu seçilen Kerem Kanter karşılaşmayı 26 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 2 top çalma +33 verimlilik puanıyla tamamlarken 4 kez denediği üç sayılık atışların tamamında isabet bularak final serisine noktayı koyan isim oldu.

/

KEREM KANTER GEÇEN SEZON YUNANİSTAN’IN MVP’Sİ OLMUŞTU

Türk basınında her ne kadar gündeme gelmese de Kerem Kanter’in başarısı kendisini takip edenler için aslında sürpriz değil.

Geçen sezon Yunanistan’ın ada takımı Colossus’da forma giyen Kerem Kanter normal sezonun en değerli oyuncusu seçilmişti.

26 yaşındaki başarılı oyuncu, normal sezonu tam 3 alanda zirvede bitirmişti. Attığı 382 sayı ile en fazla sayı bulan oyuncu olan Kerem Kanter, aldığı 162 ribaund ile bu alanda da zirveye çıktı.

Verimlilik sıralamasında ise 402 puanla açık ara birinci olan Kanter, normal sezon MVP’si seçilerek kariyerinde büyük bir başarıya imza atmıştı.

Kerem Kanter’in mütevazi bir ada takımında bireysel anlamda büyük başarılar elde etmesi, Yunanistan spor kamuoyunda da çok ses getirmişti.


Son güncelleme: 16:29 31.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı