• Turkhane Logo

Katarlı yayıncıyla kriz: ‘Süper Lig'in başlama tarihi ertelenebilir’

Süper Lig'in başlamasına sayılı günler kala kulüplerle yayıncı kuruluş arasında yaşanan kriz aşılamadı.

10:18 24 Temmuz 2019 Çarşamba
Katarlı yayıncıyla kriz: ‘Süper Lig'in başlama tarihi ertelenebilir’
Süper Lig'in başlamasına sayılı günler kala kulüplerle yayıncı kuruluş arasında yaşanan kriz aşılamadı.



Daha önce çekileceğine dair söylentiler ortaya çıkan Katarlı BeinSports’un Süper Lig yayın hakları için döviz kurunu sabitleme isteği ve kulüplere ödenecek avansların gecikmesi krize yol açtı.

Yeni Şafakta yer alan habere göre, zarar ettiğini belirterek kulüplere yapılacak ödemeleri döviz kurunu sabitleyerek yapmak isteyen yayıncı kuruluşa kulüpler ret cevabı verdi. 


Türkiye Futbol Federasyonu ile anlaşma şartlarını yeniden gözden geçirmek için masaya oturan yayıncı kuruluş, kulüplerin geri adım atmamasından kaynaklı olarak olumlu sonuç alamadı.

Haberde, tüm bu gelişmelerin ardından Süper Ligin başlama tarihinin ertelenmesi gündeme geldiği kaydediliyor.

Buna göre, eğer yayıncı ile TFF arasında anlaşma sağlanamazsa sözleşmenin feshi de tartışılmaya başlanacak. Bununla birlikte Süper Ligin yayın haklarını almak isteyen diğer firmalar da işin içine dahil olabilecek ve yeni bir ihale sürecine girilecek.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman, konuya dair düzenlenen toplantı sonrası beIN Sports, TFFden bir takım finansal taleplerde bulunmaktadır. 18 kulüp olarak beIN Sportsun hiçbir gerekçesi olmadan geciktirdiği sözleşmedeki ödeme yükümlülüklerini bir an önce yerine getirmesi talebini, TFF aracılığıyla kendilerine iletmesine karar verdik demişti.

Katarlı beIN Groupun sahibi olduğu Digiturk, 21 Kasım 2016 günü sonuçlanan ihaleyle yıllık 500 milyon dolar (+KDV) karşılığı Süper Ligin yayın haklarını 5 yıllığına almıştı. Sözleşme gereği, söz konusu tutarın 250 milyon doları Merkez Bankasının güncel kurundan ödeniyor, kalan 250 milyon dolarlık kısım ise ilk yıl için 3.26 TLden sabitlenmişti. Bu kısmın sözleşmede belirlenen oranda her yıl artması söz konusuydu. Söz konusu sabitleme seviyesi ise geçen yıl yani ikinci yıl için 3.81 TL olmuş, bu yıl mayıs ayında da 4.51 TLye yükselmişti.

Yayıncı kuruluşun hem ilk 250 milyon dolarlık dilim hem de ikinci 250 milyon dolarlık dilim için dolar kurunu 3.80 TLden sabitleme talebinde bulunduğu ifade ediliyor.

Son güncelleme: 10:18 24.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı