• Turkhane Logo

Kartal 90+7'de kanatlandı

Beşiktaş, Avrupa kupalarına katılma yarışında Çaykur Rizespor'u 90+7'de attığı golle 3-2 yenerek kritik galibiyet aldı.

23:19 03 Mayıs 2024 Cuma
Kartal 90+7'de kanatlandı
Beşiktaş, Avrupa kupalarına katılma yarışında Çaykur Rizespor'u 90+7'de attığı golle 3-2 yenerek kritik galibiyet aldı.

Trendyol Süper Ligin 35. haftasında Beşiktaş ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Tüpraş Stadyumunda oynanan mücadeleyi siyah-beyazlılar 3-2 kazanmayı başardı.

Ligde Avrupa kupalarına katılma yarışı veren iki takımın mücadelesi bol şut ve pozisyonlu geçti. Golle başlayan maçta Rizespor 5. dakikada Olawoyin ile 1-0 öne geçti. Bu gole Beşiktaş 7. dakikada Colley ile cevap verdi. Siyah-beyazlılar 65. dakikada Rashica ile öne geçerken 3 dakika sonra Emirhanın golüyle konuk takım durumu 2-2 yaptı. Maçın son dakikasında oyuna devrede Colleyin yerine giren Worrall 90+7. dakikada topu filelere gönderip takımına 3 puanı getirdi.

Beşiktaşın 9. dakikada Semih ile bulduğu gol, Salihin topu dışarıdan çevirmesi nedeniyle VAR uyarısıyla iptal edildi. Siyah-beyazlılarda Ghezzal 38. dakikada üst direğe takıldı.

Beşiktaşta Semih Kılıçsoy 67. dakikada gördüğü sarı kartın ardından cezalı duruma düştü.

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş 54 puan ve maç fazlasıyla 4. sıraya yükselirken, Rizespor 49 puanla 8. sıraya indi.

Salı günü kupada Ankaragücü ile karşılaşacak olan Beşiktaş, 12 Mayısta Alanyaspor deplasmanına çıkacak. Çaykur Rizespor ligin 36. haftasında yine İstanbula gelip Pendikspor ile karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Mulekanın pasıyla topla buluşan Muçinin ceza sahası girişinden çektiği şutta, kaleci Tarık topun filelerle buluşmasına izin vermedi.

5. dakikada Çaykur Rizesporun 1-0 öne geçti. Shelveyin soldan kullandığı kornerde Emirhan Topçu ceza sahasında topu kafayla arka direğe gönderdi. Olawoyin müsait pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

7. dakikada Beşiktaş skoru eşitledi. Svenssonun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Rashicanın ortasında Salih Uçan arka direkte topu içeri çevirdi. Hücuma çıkan Colleynin vuruşunda savunmaya çarpan top, ağlara gitti: 1-1

9. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Ghezzalın arka direğe gönderdiği meşin yuvarlağı Salih Uçan çizgi üzerinde içeri çevirdi. Semih Kılıçsoy düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ancak VAR incelemesinin ardından topun auta çıktığı gerekçesiyle gol iptal edildi.

38. dakikada Ghezzal ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu çekti. Meşin yuvarlak üst direğin köşesinden oyun alanına döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

Son güncelleme: 23:19 03.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı