• Turkhane Logo

Josef de Souza dolandırıldı

Alışveriş merkezinde yanaşıp tanışıyorlar, aylarca güven kazanıyorlar. Karı-koca, Brezilyalılar’ı hedef alan çete, Vederson ve Bilica’dan sonra Fenerbahçe’nin yıldızı De Souza’nın 50 bin Euro’sunu alıp ortadan kayboldu.

18:01 06 Şubat 2018 Salı
Josef de Souza dolandırıldı
Alışveriş merkezinde yanaşıp tanışıyorlar, aylarca güven kazanıyorlar. Karı-koca, Brezilyalılar’ı hedef alan çete, Vederson ve Bilica’dan sonra Fenerbahçe’nin yıldızı De Souza’nın 50 bin Euro’sunu alıp ortadan kayboldu.

İki kişilik bir suç şebekesi… Hedefte Brezilyalı futbolcular var. Karı-koca yaklaşıyorlar, tanışıyorlar. Aylarca yardımcı olup güven kazanıyorlar. Sonra mı? Servet değerinde parayla ortadan kayboluyorlar. Yıllarca ülkemizde forma giyen Vederson ve Bilica da mağdurlardan. Çetenin son kurbanı ise Fenerbahçeli Josef de Souza.

Brezilyalı yıldızın iyi niyeti 50 bin Euro, yani 235 bin TLsine mal oluyor. Çetenin ilgi alanı yalnızca futbolcular da değil, ülkemize gelen her Brezilyalı onlar için potansiyel bir hedef. Josefin hikayesi ise filmlere konu olacak cinsten. Malum kişi Hakan K.. Josefin eşiyle bir alışveriş merkezinde tanışıyor. Brezilyalı olan ama yıllardır Türkiyede yaşayan eşiyle birlikte; Souza ailesinin güvenini kazanıyor.

Olay da Josefin 2012de Gremioda beraber oynadığı ve çok sevdiği arkadaşı Felipe Nunese Türkiyede takım bulmak zorunda kaldığı andan itibaren başlıyor. Bundan sonrasını isterseniz Nunesden dinleyelim…

‘Santos çok uğraştı

“Brezilyada işler kendi adıma yolunda gitmeyince Gürcistanda bir takımdan teklif aldım, oraya gittim, ancak anlaşamadık. Souza ile görüştüm Gürcistandayken. O da Andre Santos ile temasa geçti, bir şeyler yapıp yapamayacağımızı araştırdık. Souza bana bilet aldı. Santos ile buluşup, beraber Boluya gittik. Antrenmana çıktım, başkan da oradaydı. İlk etapta almam gereken ücret yaklaşık 5 bin Euroydu aylık. Bir süre bekledim. Ancak devamında Başkan şu an için anlaşma yapamayacaklarını söyledi. Ben de İstanbula döndüm ve bir şeylerin çıkmasını bekledim.”

‘Masraflar için para

“Sonrasında Souza bir arkadaşı olduğunu söyledi. Hakan K. isimli kişi. Bize ilk Süper Lig takımlarından Yeni Malatyadan teklif geldiğini söyledi. Teklifin yıllık 400 bin Euro olduğunu belirtti. 1+1 yıllık opsiyonlu bir sözleşmeydi. Ancak transfer işlemleri için de sürekli Malatyaya gidip geldiğini söyledi ve işlemlerin yürütülmesi için de 50 bin Euro istedi. Türkiyede banka hesabım yok, yanımda da öyle bir tutar yok. Joseften yardım istedim ve o da 50 bin Euroyu verdi.”

Son güncelleme: 18:01 06.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı