• Turkhane Logo

Hollanda basını: Güçlü Ajax, yıpranmış Beşiktaş'a acıdı

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci karşılaşmasında Beşiktaş'ı 2-0 yenen Ajax, C grubundaki liderliğini sürdürdü.

10:22 29 Eylül 2021 Çarşamba
Hollanda basını: Güçlü Ajax, yıpranmış Beşiktaş'a acıdı
UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci karşılaşmasında Beşiktaş'ı 2-0 yenen Ajax, C grubundaki liderliğini sürdürdü.

Hollanda medyasına göre, ilk yarıda elde ettiği 2 golle Beşiktaşa karşı üstünlük sağlayan Ajax, Türkiye Süper Liginde sıkıntılı günler geçiren Siyah-Beyazlı takıma merhamet gösterdi ve farka gitmedi.

C grubundaki ilk karşılaşmada Portekizde Sporting Lizbonu 5-1 yenen Ajax, lider durumda olduğu Hollanda 1. Liginde (Eredivisie) de, 7 haftada 30 gol atarak, önemli bir başarı elde etti.

Bu nedenle futbolseverlerin beklentisi, Salı akşamı Amsterdam Johan Cruijff Arena Stadyumunda Beşiktaş ile oynanacak karşılaşmanın da bol gollü geçmesi yönündeydi.

Beşiktaşın sakatlıklar yüzünden ideal kadrosunu oluşturamaması ve 13 eksik nedeniyle Teknik Direktör Sergen Yalçının kadro kurmakta zorlanması yüzünden, Hollanda futbol kamuoyunda Ajaxın farklı galip gelmesine neden olacağı beklentisi vardı.

Maçı canlı yayınlayan RTL7 kanalının yorumcusu, eski Galatasaray oyuncusu Wesley Sneijder, karşılaşma öncesi skor tahminini 5-0 diye açıkladı. Diğer yorumcular da, Ajax lehine en az 3-0 tahmininde bulundu.

Yaklaşık 52 bin taraftarın izlediği karşılaşmada, ilk yarı üstünlüğü ele geçiren Amsterdam ekibi, Steven Berghuis ve Sebastian Hallerin ayağından kazandığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

İkinci yarıda Ajaxın farkı arttıracağı beklentisi hakimdi. Ancak, Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu ve defans oyuncuları, Amsterdam ekibine, Lizbondaki kadar kolay fırsat vermedi.

Beşiktaşın Kenan Karaman ile kazandığı golün, Fransız hakem Benoit Bastien tarafından iptal edilmesi, Ajaxı daha da rahatlattı.

Hollandalı yorumculara göre Kenanın gol öncesi Timbera yönelik vücut şarjı faul değildi ve gölün verilmesi gerekiyordu.

Beşiktaşın yeterince etkili olamaması, Ajax için 2 -0lık skoru yeterli kıldı.

Beşiktaş fark yemekten kurtuldu
Kamu yayıncısı NOS, bu nedenle, oyun boyunca üstün olan güçlü Ajaxın, hem Şampiyonlar Ligi hem de Türkiye Süper Liginde hırpalanan Beşiktaşa acıdığı yorumuna yer verdi.

Hollanda Televizyonuna göre, Amsterdam ekibinin merhamet göstermesi nedeniyle Beşiktaş farklı yenilemekten kurtuldu.

AD gazetesi ise, Kırmızı-Beyazlı takımın, Beşiktaş karşısında işi ilk yarıda bitirdiğine işaret etti. Ajaxın, sorunlarla boğuşan Beşiktaş karşısında farka gidemediğini vurgulayan gazete, 2-0lık skorun Amsterdam ekibinin Şampiyonlar Liginde yoluna devam etmesini sağladığını belirtti.

AD gazetesine göre, maça 3 sol bek ile başlayan ve yedek kulübesinde kısıtlı sayıda oyuncuya sahip olan Beşiktaş, farkın açılmasını önleyerek müthiş bir skor elde etti. Gazete, Türkler, bu şartlar altında kendilerini cesurca savundu yorumuna yer verdi.

Ülkenin etkili gazetelerinden De Telegraaf, Güçlü Ajax, Şampiyonlar Liginde mükemmel işler yapıyor başlığıyla verdiği haberinde, maçın başından sonuna kadar Amsterdam ekibinin Beşiktaş karşısında hiç zorlanmadığını kaydetti.

Gazeteye göre, C grubunda ikinci maçını da rahat kazanan Ajax, mükemmel bir iş çıkardı.

RTL Haber kanalı ise, Ajaxın Beşiktaşı kolayca kenara ittiğini belirtirken, galibiyette Berghuisın büyük rol oynadığına dikkati çekti. Ajaxın ezeli rakibi Feyenoordun kaptanıyken, bu sezon Amsterdam ekibine olaylı şekilde transfer olan Berghuis, bir gol ve bir asitle maçın kahramanı oldu.

Voetbal International dergisi de, Ajaxın Şampiyonlar Liginde hırpalanmış Beşiktaşa karşı çıkışını sürdüğünü vurgulayarak, Amsterdam ekibinin elde ettiği galibiyetler sayesinde Hollandanın UEFA sıralamasında İsveç ve İsviçreyi geçtiğine dikkati çekti.

Hollanda, Fransanın 1 puan gerisinde 7. sırada bulunuyor. Hollanda, takımlarının elde edeceği puanlar sayesinde 1 puan yükselirse, Şampiyonlar Ligine doğrudan 2 takım gönderebilecek.

Beşiktaşa karşı 2. golü kaydeden Haller, Şampiyonlar Ligindeki ilk 2 maçında 5 gol atan ilk futbolcu oldu. Daha önce Marco van Basten, Diego Simeone, Didier Drogba ve Erling Haaland, ilk 2 maçta 4er gol atmıştı.

Haller, Sporting Lizbonu 5-1 yendikleri ilk maçta 4 gol kaydetmişti.

Son güncelleme: 10:22 29.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı