• Turkhane Logo

Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin davası 13 yıl sonra sonuçlandı!

Altıntop kardeşlerin milli takımdan aldıkları primlerin yattığı banka hesabını boşaltarak dolandırdığı iddia edilen Türkiye Futbol Federasyonu eski çalışanı Cemile Aylin Arslan 13 yıl sonra suçsuz bulundu.

16:51 18 Kasım 2021 Perşembe
Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin davası 13 yıl sonra sonuçlandı!
Altıntop kardeşlerin milli takımdan aldıkları primlerin yattığı banka hesabını boşaltarak dolandırdığı iddia edilen Türkiye Futbol Federasyonu eski çalışanı Cemile Aylin Arslan 13 yıl sonra suçsuz bulundu.


İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanık Cemile Aylin Arslan avukatı Ayhan Sağıroğlu ile hazır bulunurken, şikayetçi eski milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop kardeşler ile bankayı avukatları temsil etti.

Altıntop kardeşler ve banka avukatı sanık Arslanın cezalandırılmasını istedi. Beraatını isteyen Cemile Aylin Arslan, 62 EFTnin tamamının Hamit Altıntop üzerinden yapıldığını belirtti. Arslanın menfaat temin etmediğini belirten avukatı Ayhan Sağıroğlu, “Bilirkişi müvekkilimin anlatımlarını doğrulamıştır. Suç tekamül etmemiştir. Beraatını istiyoruz” dedi.


PRİMLERİN ÖDENMESİ İÇİN BANKADA HESAP AÇTILAR

Duruşma savcısı mütalaasında, Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin, olay tarihinde Almanya’da futbolcu oldukları aynı zamanda Türk Milli Futbol Takım’ında oynadıklarını, milli takımda oynamalarından dolayı da adlarına primlerin yatırılması için 2005 yılı içerisinde özel bir bankanın Etiler Şubesi’nde hesap açtırdıklarını belirtti. Mütalaada, sanıklardan Cemile Aylin Arslan’ın Futbol Federasyonunda Milli Takım Teknik Direktörü sekreteri olarak çalıştığı ve Altıntop kardeşlerle bu şekilde tanıştığı anlatıldı.

ALTINTOP KARDEŞLERİN BİLGİLERİ BANKA FORMLARINDAN ULAŞILDI

Sanıklardan Cemile Aylin Arslan’ın kuzeni Hakan ile Altıntopların hesabına yatan paraları birlikte çekmeyi kararlaştırdıkları anlatılan mütalaada, bankadan federasyona gelen bilgi formlarından, Hamit ve Halil Altıntop’un kimlik bilgilerine sanıkların bu şekilde hakim oldukları belirtildi. Mütalaada, sanıklardan Hakanın daha sonra bankanın çağrı merkezini arayarak Halil ve Hamit Altıntop’a ait hesap şifrelerini oluşturdukları ve onaylattıkları ifade edildi.

“PARALARI PAYLAŞTILAR”

2006-2007 tarihleri arasında Hamit Altıntop’un hesabından 307 bin 400 TL çekildiğinin anlatıldığı mütalaada Cemile Aylin Arslan ve Hakanın aralarında paranın paylaşıldığı belirtildi.

SAVCI 20 YILA KADAR HAPİS İSTEDİ

Savcı, Semira Aydınay’ın, Altıntop kardeşleri dolandırdığına dair, kesin ve inandırıcı deliller elde edilmediğinden beraatını talep etti. Sanık Cemile Aylin Arslanın ise “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 8 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

SUÇU SABİT OLMADIĞI GEREKÇESİYLE BERAAT ETTİ

Mahkeme kararını açıklayarak sanık Cemile Aylin Arslanın nitelikli dolandırıcılık suçundan iki kez cezalandırılması istense de Arslanın suçu işlediğinin sabit olmadığını belirterek delil durumuna göre beraatına karar verdi. Mahkeme Arslanın gözaltı ve tutuklu kaldığı süre için devlete tazminat davası açabileceğini belirtti.

Son güncelleme: 16:51 18.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı