• Turkhane Logo

Gelirleri azalan kulüplere 'yayın' da gelmiyor!

Salgın nedeniyle kaynakları azalan kulüplerin merakla beklediği yayın gelirlerinden ses seda yok. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, federasyonla yayıncı kuruluş arasındaki görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

21:02 16 Eylül 2020 Çarşamba
Gelirleri azalan kulüplere 'yayın' da gelmiyor!
Salgın nedeniyle kaynakları azalan kulüplerin merakla beklediği yayın gelirlerinden ses seda yok. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, federasyonla yayıncı kuruluş arasındaki görüşmelerin sürdüğünü söyledi.


İstanbulda toplanan vakfın ana gündem maddesi salgın ve ekonomik etkileri oldu.

Pandemi nedeniyle kulüplerin gelir kaynaklarının azaldığını belirten Kulüpler Birliği Vakfi Başkanı Mehmet Sepil, Bugün konuştuğumuz en önemli konu, pandemi sonrası oluşan kulüplerin yaşadığı ekonomik zorluklardı. Bunlarla ilgili neredeyiz, birlikte ne yapabiliriz bunları tartıştık dedi.


KONTRAT NE DİYORSA HAKKIMIZ ODUR

Yayın gelirleri ödemelerinin henüz netleşmediğini söyleyen Sepil, Bu konuda yetkili mercii olan federasyon, Beinsports ile görüşmelerini sürdürüyor. Şimdiye kadar kulüpler avansı aldığı için operasyonlarını daha kolay ve daha akıllı bir şekilde yönetiyordu. Bu konu henüz netleşmediği için kulüplere bir avans gelmedi. Federasyon görüşmelerini sürdürüyor. Beklentimiz sürecin en kısa sürede sonlandırılması. Kulüpler Birliği Vakfı olarak aynı noktada duruyoruz. Kontrat ne diyorsa bizim hakkımız odur. Gerekli ödemenin yayıncı kuruluş tarafından yapılmasını bekliyoruz. Umudumuz bu sürecin en kısa zamanda sonlandırılması. şeklinde konuştu.

MAÇLARA AZ DA OLSA SEYİRCİ ALINSIN

Kulüplerin salgın döneminde maç günü gelirlerinden de mahrum kaldığını anlatan Sepil, Yayıncı kuruluş dışında maç günü gelirleri de çok önemli kulüplerimiz için. Maç günü gelirlerimizde de ciddi bir gelir kaybı var. Sorun sadece Türkiyede değil, dünyada bütün spor müsabakalarını etkiliyor. Beklentimiz maçların yüzde yüz seyircili başlaması değil. Birçok Avrupa ülkesinde ligler başladı. Belli oranda az da olsa seyirci alınmaya başlandı. Bu konuda karar Sağlık Bakanlığı yetkililerindedir. Sağlık Bakanlığı ve Spor Bakanlığı ile konuyu görüşüp, en azından statların belli bölümlerinin, örneğin localar gibi alanların kulüplere gelir getirebilmesi için açılması talebinde bulunacağız. dedi.

DEVRE ARASI GÖREVİ BIRAKACAĞIM

Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığı görevini bırakmak istediğini söyleyen Sepil, Başkanlık zorlu bir görev. Görevi yürütmek için bir başkanın zamanını tamamen buraya ayırması gerekiyor. Bunu uzun süre yapamayacağımı seçimden önce de başkanlara söylemiştim. Devre arasına kadar değişiklik yapmanın doğru olmadığını takdir ettiler. Devre arasına kadar görevime devam edeceğim. İkinci yarıda yeni başkan göreve gelecek. ifadelerini kullandı.

 

Son güncelleme: 21:02 16.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı