• Turkhane Logo

Galatasaray’ın yeni başkanı Burak Elmas oldu

Galatasaray'ın 38. başkanı Burak Elmas seçildi. Eşref Hamamcıoğlu'nun uzun süre önde götürdüğü yarışta, son 2 sandık kala öne geçen Burak Elmas, 4731 oyun 1541'ini alarak Mustafa Cengiz'in ardından Galatasaray'ın yeni başkanı oldu.

10:33 20 Haziran 2021 Pazar
Galatasaray’ın yeni başkanı Burak Elmas oldu
Galatasaray'ın 38. başkanı Burak Elmas seçildi. Eşref Hamamcıoğlu'nun uzun süre önde götürdüğü yarışta, son 2 sandık kala öne geçen Burak Elmas, 4731 oyun 1541'ini alarak Mustafa Cengiz'in ardından Galatasaray'ın yeni başkanı oldu.


Galatasaray Kulübü’nün yeni başkanı Burak Elmas oldu. Galatasaray Lisesi’nde düzenlenen ve son anlara kadar büyük heyecana sahne olan seçimin sonucunda Burak Elmas Galatasaray’ın yeni başkanı seçildi.

Beş adayın yarıştığı seçimde, Eşref Hamamcıoğlu ilk sandıklarda oyların çoğunu aldı. Ancak, 10. sandıktan sonra farkı eritmeye başlayan Burak Elmas, sayımın bitimine son 2 sandık kala öne geçti ve 41 oy farkla Galatasaray’ın yeni başkanı oldu. Seçim sonucunun belli olmasının ardından Hamamcıoğlu, Burak Elmas’ı tebrik etti ve ikili el ele poz verdi. Burak Elmas 1541 oyla yarışı kazanırken, Eşref Hamamcıoğlu 1500, Metin Öztürk 893, Mehmet Yiğit Şardan 679, İbrahim Özdemir ise 92 oy aldılar.


“GALATASARAY’A UYGUN DAVRANDIK”

Başkan seçildikten sonra kürsüye çıkan Burak Elmas, şu ifadeleri kullandı: “Tüm üyelerimize, bana ve ekibime gösterdikleri teveccüh için teşekkür ederim. Bu Galatasaray’a yakışan yarışı birlikte götürdüğümüz tüm adaylara teşekkür ederim. Bu seçim Galatasaray için çok önemliydi. Galatasaray kararını verdi ve hiç kimse kaybetmedi. Yarından tezi yok birlik olup tüm Galatasaraylılar tek yumruk olacağız. Birlikte çok şey başaracağız. Çok mutluyum. Hakikaten Galatasaray’a yakışan bir seçim süreci oldu. Bugün biz kazanmış olabiliriz ama kimse kaybetmedi. DNA’mızın, Değerlerimizin savunucusu olmaya devam edeceğiz ve birlikte çok şey başaracağız. Öğrendiğimiz Galatasaray’a uygun davrandık.”

BURAK ELMAS”IN YÖNETİM KURULU

ASİL: Ali Polat Bengiserp, Remzi Sanver, Başak Karaca, Bikem A. Kanık, Turhan Özen, Emre Zorlu, Köksal Ünlü, Özgür Kalelioğlu, Rezan Epözdemir, Işıtan Gün YEDEK: Reha Keskin, Selim Sefada, Gazi Tanrıverdi, Polat Kalafatoğlu, Ozan Şener

Toplamda 4731 oy kullanılan seçimde, başkan adaylarının oy dağılımı şu şekilde oldu:

TOPLAM OYLAR

Burak Elmas (1541)
Eşref Hamamcıoğlu (1500)
Metin Öztürk (893)
Yiğit Şardan (679)
İbrahim Özdemir (92)

BURAK ELMAS KİMDİR?

1974te İstanbul doğumlu olan Burak Elmas, Avusturya Lisesindeki öğrenimini tamamladıktan sonra University of Denverda Finans ve Pazarlama eğitimi almıştır. Burak Elmas, iş hayatına Türkiyenin en büyük bağımsız hızlı tüketim ürünleri distribütörlerinden birinde başlamıştır. Aile şirketlerinde ve uluslararası birçok ortak girişimde yönetici pozisyonunda rol aldıktan sonra İngiltere merkezli uluslararası bir lojistik şirketi kurmuştur. 2008 yılından itibaren Godiva Investment şirketinde CEO görevini ifa eden ve grup yönetim kuruluna bağlı çalışan Burak Elmas, aynı zamanda gıda ürünleri imalatında en büyük Türk işletmelerinden biri olan Yıldız Grup’ta da Yönetim Kurulu üyeliği yapmış, görev süresince önemli stratejik pozisyonlar üstlenmiştir.

Çalışma hayatı boyunca uluslararası birçok ortak girişimde görev aldığı şirketleri en üst pozisyonlarda temsil eden Elmas, bu dönem süresince Japonya, İngiltere, Amerika ve Çin Halk Cumhuriyeti gibi çeşitli ülkelerde görev yapmış ve 2020yılında tüm görevlerinden ayrılmıştır. Halen İngiltere ve Türkiyede üç uluslararası şirkette yatırımcı ortak ve bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Galatasaray Spor Kulübündeki ilk görevini 1997 yılında, 23 yaşındayken Galatasaray PAF takımı sorumlusu olarak alan Burak Elmas, 1998, 2000 ve 2002 yıllarında 3 dönem yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Profesyonel futbol takımının yönetiminden sorumluyken, Galatasaray UEFA ve Süper Kupayı kazandı. Burak Elmas 2018 yılında da Galatasaray Sportif AŞ’de görev almıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Burak Elmas İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Son güncelleme: 10:33 20.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı