• Turkhane Logo

Galatasaray’ın 20 yıllık hasreti bitti, ‘Kadıköy büyüsü’ bozuldu

Galatasaray, Kadıköy'de en son 22 Aralık 1999 tarihinde yendiği Fenerbahçe'yi aynı mekânda 20 yıl 63 gün sonra tekrar mağlup ederek ligde arka arkaya 7. galibiyetini elde etti.

22:39 23 Şubat 2020 Pazar
Galatasaray’ın 20 yıllık hasreti bitti, ‘Kadıköy büyüsü’ bozuldu
Galatasaray, Kadıköy'de en son 22 Aralık 1999 tarihinde yendiği Fenerbahçe'yi aynı mekânda 20 yıl 63 gün sonra tekrar mağlup ederek ligde arka arkaya 7. galibiyetini elde etti.

6 puanlık maç sonunda Sarı-Lacivertli ekibin şampiyonluk şansı azalırken; Sarı-Kırmızılı ekip 45 puan ve averajla ikinci sıraya yükseldi.

Süper Lig’in 23. haftası, kıtalar arası derbiye sahne oldu. Fenerbahçe’ye konuk olan Galatasaray, 90 dakika sonunda 3-1 kazanarak Kadıköy’deki 20 yıl 63 günlük hasrete son verdi. Fenerbahçe’nin tek golünü penaltıdan Max Kruse kaydederken; Galatasaray’ın sayıları Donk, Falcao (penaltı) ve Onyekuru’dan geldi.

FATİH TERİM’DEN 4 DEĞİŞİKLİK


Sarı-kırmızılı takımın, geçen hafta Yeni Malatyaspor ile oynadığı maçta sakatlık geçiren Mario Lemina kadroda yer almazken, Şener Özbayraklı, Emre Akbaba ve Adem Büyük ise yedeğe çekildi. Teknik direktör Fatih Terim, bu futbolcuların yerine derbide cezası biten Mariano Filho, sakatlığı geçen Marcelo Saracchi ile Younes Belhanda ve Radamel Falcao’yu ilk 11’de sahaya sürdü.

Galatasaray, derbiye Fernando Muslera, Mariano Filho, Ryan Donk, Marcao, Marcelo Saracchi, Jean Michael Seri, Ömer Bayram, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Henry Onyekuru ve Radamel Falcao ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Şener Özbayraklı, Emre Akbaba ve Adem Büyük’ün yanı sıra Okan Kocuk, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Martin Linnes, Jimmy Durmaz, Florin Andone ve Taylan Antalyalı yer aldı.

EMRE AKBABA VE ADEM BÜYÜK YEDEĞE ÇEKİLDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in Fenerbahçe derbisinin ilk 11’inde yaptığı 2 değişiklik dikkati çekti. Tecrübeli teknik adam, son haftaların formda isimleri Emre Akbaba ve Adem Büyük’e derbide ilk 11’de görev vermedi. Terim, Fenerbahçe karşısında bu futbolcuların yerine performansı tartışılan Younes Belhanda ile yıldız futbolcu Radamel Falcao’yu tercih etti. Falcao, yaşadığı sakatlık sonrası ligde 3 maç aradan sonra ilk 11’de sahaya çıktı.

  ERSUN YANAL’DAN KADRODA 2 DEĞİŞİKLİK

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal, geçen hafta Ankaragücü’ne 2-1 yenildikleri maçın 11’inden biri zorunlu iki değişikliğe gitti. Deniz Türüç ile sarı kart cezalısı olan Luis Gustavo’nun yerine Hasan Ali Kaldırım ile Tolgay Arslan forma giydi. Yanal, kalede Altay Bayındır’a görev verdi. Savunma dörtlüsünü Mauricio Isla, Serdar Aziz, Jailson ve Hasan Ali Kaldırım’dan kuran Ersun Yanal, ön liberoda Tolgay Arslan ile Ozan Tufan’a şans tanıdı. Kanatların sağında Nabil Dirar, solunda Tolga Ciğerci oynarken Max Kruse, santrfor arkasında görev aldı. Sarı-lacivertlilerin ileri ucunda ise Vedat Muric forma giydi.

FENERBAHÇE’DE ÖNEMLİ EKSİKLER

Fenerbahçe, A Millî Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’in de izlediği derbi maça 3 önemli futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertlilerde, Ankaragücü maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Luis Gustavo, derbide takımını yalnız bıraktı. Ankaragücü maçında sakatlanan Emre Belözoğlu ile sakatlığı süren Garry Rodrigues, derbiyi kaçırdı.

HASAN ALİ KALDIRIM 78 GÜN SONRA

Fenerbahçe’de sakatlığını atlatan Hasan Ali Kaldırım, Galatasaray derbisiyle Süper Lig’de 78 gün sonra forma giydi. Sezonun büyük bir bölümünü sakatlık problemi yaşayarak geçiren Hasan Ali, ligde son olarak 6 Aralık’taki Gençlerbirliği maçında oynamıştı. Sakatlığından sonra kupada 11 Şubat’ta Kırklarelispor karşısında 45 dakika forma giyen milli sol bek, ligdeki Ankaragücü maçında ise yedek kulübesinde oturdu. Galatasaray derbisiyle ligde formasına kavuşan Hasan Ali, ilk 11’de sahaya çıktı.

OYUNCULAR IRKÇILIK KARŞITI PANKARTLA ÇIKTI

Derbide iki takımın oyuncuları seremoniye Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat’ta gerçekleştirilen ırkçı terör saldırısı nedeniyle “Yeter Artık! #EsReicht #Hanau” yazılı pankartla çıktı. Pankart, Türkiye Futbol Federasyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından hazırlandı.

Fenerbahçeli taraftarlar da ırkçı terör saldırısına duyarsız kalmadı. Sarı-lacivertli taraftarlar, kale arkası tribününde “Irkçılığa Hayır” ve “Almanya’daki Türkler Yalnız Değildir” yazılı pankartları açtı.

DERBİYİ 242 BASIN MENSUBU TAKİP ETTİ

Derbi karşılaşmasını 11’i yabancı 242 basın mensubu görevli olarak takip etti. Türkiye Spor Yazarları Derneğinden alınan bilgiye göre, Japonya, ABD, Rusya, Danimarka ve Bosna Hersek’ten 11 yabancı gazeteci derbiyi izledi. 141’i muhabir olmak üzere toplam 242 basın mensubu derbide görev yaptı.

FENERBAHÇE ERKEN ÖNE GEÇTİ AMA…

Maçın 18. dakikasında Kruse ile yaptığı verkaçla ceza sahasına giren Muric’e yapılan müdahalede hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. VAR incelemesi sonrası Kruse tarafından kullanılan penaltı vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.

Galatasaray, 40. dakikada beraberliği yakaladı. Ömer Bayram’ın soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Donk’un kafa vuruşunda top filelere gitti: 1-1.

İkinci yarıda istediğini alan taraf Galatasaray’dı.77. dakikada Jailson’un Henry Onyekuru’ya ceza sahası içerisinde yaptığı kayarak müdahalenin ardından hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Radamel Falcao hata yapmadı ve fileleri havalandırarak takımını öne geçirdi: 1-2.

82. dakikada Younes Belhanda, oyundan alındığı sırada sahayı terk etmeden önce yaptığı şiddetli itirazın ardından hakem Halil Umut Meler tarafından kulübeden geri çağrılarak ikinci sarı kartın akabinde kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Fenerbahçe’de de Deniz Türüç, oyun durduğu anda karıştığı saha içi olayları nedeniyle doğrudan kırmızı kart ile cezalandırıldı.

Maçın sonuna 10 dakika ilave edilirken; 90+7. dakikada hücumu tek başına sürükleyen Henry Onyekuru, kaleci Altay Bayındır’ı da geçerek boş kaleye topu gönderdi ve maçın skorunu tayin etti: 3-1.

Bu tarihi galibiyetin ardından puanını 45’e yükselten Galatasaray, averajla 2. sıraya yerleşirken, ev sahibi Fenerbahçe ise 38 puanla kendisine 6. sırada yer buldu.

KARTLAR HAVADA UÇUŞTU

Fenerbahçe – Galatasaray derbisinde adeta kartlar havada uçuştu. 11 sarı kartın yanı sıra 1 çift sarıdan kırmızı, 2 de doğrudan kırmızı kart çıktı. Maçın 66. dakikasında maç 1-1’ken bir pozisyona sinirlenen Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, saha kenarından hakeme sert bir tepki gösterince Halil Umut Meler tecrübeli teknik adamı direkt kırmızı kartla oyundan attı.

Maç konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle devam ederken 84. dakikada Galatasaray’da Younes Belhanda oyundan çıkarken Deniz Türüç ile bir tartışma yaşadı. Akabinde Belhanda ikinci sarı kartını gördü ve oyundan atıldı. Böyle olunca Galatasaray oyuncu değiştiremedi. Çıkan arbedenin ardından Fenerbahçe’de Deniz Türüç kırmızı kart gördü.

Son güncelleme: 22:39 23.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı