• Turkhane Logo

​Galatasaray'dan lidere yakın takip: Üç puan, uzatmalarda geldi

Galatasaray - Akhisarspor maçı ile Spor Toto Süper Lig'de liderlik yarışı devam etti.

21:54 24 Şubat 2019 Pazar
​Galatasaray'dan lidere yakın takip: Üç puan, uzatmalarda geldi
Galatasaray - Akhisarspor maçı ile Spor Toto Süper Lig'de liderlik yarışı devam etti.



Müsabakanın 23. dakikasında Lukacla karşı karşıya kalan Mitroglounun vuruşunda top, kaleciden kornere çıktı.

Sarı-kırmızılı ekip, 74te Onyekuru ile gole çok yaklaştı.


Onyekurunun vuruşunda Lukacın müdahale ettiği top, direğe de çarparak dışarı çıktı. Galatasaray, 78. dakikada Feghouli ile bir kez daha direği geçemedi. Sağ çaprazdan sert bir şut çıkaran Cezayirli yıldız, üst direği geçemedi.

Sarı-kırmızılı ekip, uzatmalarda Mitroglounun attığı golle maçı 1-0 kazandı.

Spor Toto Süper Ligin 23üncü haftasında Galatasaray, evinde Akhisarsporu ağırladı. Karşılaşmayı Suat Arslanboğa yönetirken, Arslanboğanın yardımcılıklarını ise Serkan Ok ve İsmail Şencan üstlendi.

UEFA Avrupa Liginde Benficaya elenmesinin ardından gözünü lige çeviren Galatasaray, 23üncü haftada evinde Akhisarsporu konuk etti.

Ligde kayıp vermek istemeyen ve rakibi Medipol Başakşehir ile puan farkını kapatmanın yollarını arayan sarı kırmızılılar, Akhisarspor engelini de aşarak yoluna devam etmek istedi. 

Rakibine karşı üstünlüğü bulunan Galatasaray, Akhisarspor ile Süper Lig tarihinde bugüne kadar 13 kez karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılılar bu maçların 11inde sahadan galibiyetle ayrılırken, yeşil siyahlılar ise iki kez rakibini mağlup edebildi. İki takım arasında ligin ilk yarısında Manisada oynanan karşılaşmayı ise Akhisaspor 3-0lık skorla kazanmıştı.

Galatasaraylı yetkililer, zorlu karşılaşma öncesi olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle saha içinde ve maç sırasında olumsuz bir durumun yaşanmaması için Türk Telekom Stadyumunun çatısındaki karları temizleyerek her türlü önlemi aldı.

Galatasarayda sol üst arka adalesinde ikinci derece zorlanma nedeniyle tedavisine devam edilen Martin Linnes,İstanbulda oynanan Benfica maçında sol arka grup kas tendonlarının yapışma yerinde tenditi oluşan Fernando ve deplasmanda oynanan Benfica maçı sonrası sol adelesinde zorlanma ve ödem tespit edilerek tedavisine başlanan Diagne maç kadrosunda yer almadı.

Son güncelleme: 21:54 24.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı