• Turkhane Logo

Galatasaray, Trabzon'u 5 golle yıktı

Süper Lig'in zirve yarışında Galatasaray, Trabzon'da fırsatı kullandı. Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada 3 puana kurulan Cimbom, Trabzonspor'u 5-1'lik skorla geçip liderliğin ortağı oldu.

22:19 21 Ocak 2024 Pazar
Galatasaray, Trabzon'u 5 golle yıktı
Süper Lig'in zirve yarışında Galatasaray, Trabzon'da fırsatı kullandı. Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada 3 puana kurulan Cimbom, Trabzonspor'u 5-1'lik skorla geçip liderliğin ortağı oldu.

Süper Ligin 21. haftasında Galatasaray zorlu Trabzonspor deplasmanında 3 puanı 5 golle aldı. Zirve yarışı veren sarı kırmızılılar Fenerbahçenin puan kaybettiği haftada fırsatı geri çevirmedi. 
Trabzonspor karşısına liderin 3 puan gerisinde çıkan Galatasaray, deplasmanda aldığı farklı zaferle zirveye ortak oldu. Papara Parkta maça iyi başlayan Trabzonspor 13. dakikada yediği şok golle geriye düştü.
PERDEYİ ZAHA AÇTI13. dakikada sahneye çıkan Zaha ceza sahası içinde Barış Alperin içeriye çevirdiği topa iyi bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçirdi.
İlk yarıda bir topu da direkten dönen Galatasaray soyunma odasına 1-0lık üstünlükle girdi.

Galatasarayda Zaha iki gol ile yıldızlaştı 
BİR KEZ DAHA SAHNEDEİkinci yarıda da tehlikeli pozisyonlar bulan Galatasaray, hızlı gelişen atakta dakikalar 61i gösterirken Zaha ile farkı 2ye çıkardı.
Kerem Demirbayın pasıyla topla buluşan Wilfried Zaha, ceza alanında sağ çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Uğurcan Çakırın yanından uzak köşede ağlarla buluşturdu.
KAAN AYHAN 3 YAPTI!Trabzonspor 2. gol şokunu atlatamadan 64te 3. golü ağlarında gördü. Galatasaray, 64. dakikada Kaan Ayhanın golü ile maçta farkı üçe çıkardı. 
Hızlı gelişen atakta Dries Mertens, Wilfried Zaha, Kaan Ayhan arasındaki üçlü paslaşma sonucunda ceza alanında topla buluşan Kaan Ayhan, sol çaprazdan ayak içiyle yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Uğurcan Çakırın yanından uzak köşede ağlara yolladı.


TEK SAYI ENİS DESTANDANTrabzonspor 79da Enis Destan ile durumu 3-1e getirdi. Kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası önünde gelişine vuran Enis farkı 2ye indirdi.
80de Galatasaray golcüsü Kerem Aktürkoğlu ile 4. golü buldu. Ceza sahası dışından çok şık bir vuruş yapan Kerem Aktürkoğlu kaleci Uğurcan Çakırı avlayarak skoru 4-1 yaptı.
Sarı kırmızılarda Zaha 90da bir kez daha ağları buldu ama VAR incelemesi sonucu gol öncesi faul tespit edildi.
NOKTAYI KEREM KOYDUUzatmalarda bir kez daha sahneye çıkan Kerem Aktürkoğlu ceza sahası içine çevrilen topta sert bir şutla 5. golü buldu ve maça noktayı koydu. 
Bu sonucun ardından puanını 54e çıkaran Galatasaray, rakibi Fenerbahçe ile puanlarını eşitledi ve averaj farkıyla 2. sırada yer aldı. 

Son güncelleme: 22:19 21.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı