• Turkhane Logo

Galatasaray kupasına kavuştu!

Süper Lig'de 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray'da kupa töreni düzenlendi.

01:16 05 Haziran 2023 Pazartesi
Galatasaray kupasına kavuştu!
Süper Lig'de 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray'da kupa töreni düzenlendi.

Süper Ligde 2022-2023 sezonu şampiyonu Galatasaray, Fenerbahçe derbisinin ardından kupa töreni düzenledi. Sarı-kırmızılılarda kupa seremonisinde duygusal anlar da yaşandı.
Hologram aslan ilk olarak sahaya yansıtıldı. Ardından Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden Kenan Doğulu sahne aldı. Kenan Doğulu kısa bir konuşma yaptıktan sonra Rütbeni bileceksin şarkısını söyledi. Sahne sanatçıları bu sırada tribünleri coşturdu.

Kenan Doğulu daha sonra tüm stadyumun coşkusuyla birlikte 10. Yıl Marşını okudu. Marştan önce stadyumda Mustafa Kemal Atatürkün sesiyle Yurttaşlarım! Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’dir sözleri yankılandı.
ULUBATLI SOUNESS BAYRAKLA GEZDİ
Hopdedik Ayhanın moderatörlüğünü üstlendiği gecede sarı-kırmızılıların efsaneleri sahneye davet edildi. İlk davet edilen isim Graeme Souness oldu.
Graeme Souness, Galatasaray müzesinden aldığı bayrağı Nef Stadyumunda tribünlerde gezdirdi. Graeme Souness daha sonra bayrağı santra noktasına dikti. Galatasarayın eski başkanlarından Adnan Polat, Graeme Sounessa sahanın ortasında bir plaket takdim etti. Galatasarayın Süper Ligde 2022-2023 sezonunda attığı tüm goller stadyumda izletildi. Galli futbol adamı, Galatasarayı 1996da Türkiye Kupası şampiyonu yaptıktan sonra Kadıköye sarı-kırmızı bayrak dikmiş ve Ulubatlı Souness unvanını almıştı.
KUPA GETİRİLDİ
Şampiyon Galatasarayın kupası stadyuma getirildi. Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri kutlamalar devam ederken kupayı standa bıraktı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek; Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Spor Toto Başkan Yardımcısı Metin Ayvazoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Yusuf Günay ve Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Kadir Kardaştan kupayı devraldı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek tribünleri teker teker selamladı.
Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk sahneye gelen ilk isim oldu. Galatasarayda başkan yardımcıları Niyazi Yelkencioğlu ve Ahmet Cemal Özgörkey de sahneye davet edildi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timurun sahneye davet edilmesi sonrası alkışlarla tempo tuttu. Galatasarayda yönetimin ardından sahneye Futbol A Takım İdari ve Teknik Kadrosu davet edildi.
BURUK MADALYAYI OĞLUNA TAKTI
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Burukun Süper Kupa ve UEFA Kupası şampiyonlukları da hatırlatıldı ve kupa töreni için sahneye çağrıldı. Okan Buruk, tribünlerin alkışları eşliğinde sahaya çıktı. Okan Burukun imza törenindeki sözleri stadyumda yankılandı. Okan Buruk, eşi Nihan Buruk ve oğlu Ali Yiğit Burukla sahaya çıktı. Buruk, madalyasını oğlu Ali Yiğitin boynuna taktı.
Galatasarayın genç yıldızları toplu bir şekilde sahneye çıktı. Genç futbolcular alkışlar eşliğinde platforma doğru yöneldi. Geleceğin Galatasarayı olarak lanse edilen Jankat Yılmaz, Ali Turan Bülbül, Özgür Baran Aksaka, Hamza Yiğit Akman ve Efe Akman ardından sahneye çıktı.
ADEKUGBE AĞLADI
Galatasarayın ara transfer ve tescil döneminde kadrosuna dahil ettiği Samuel Adekugbe kutlamalarda gözyaşlarını tutamadı. Deprem felaketine Hatayda bulunan Kanadalı futbolcu Erden Timura sarıldı.

MIDTSJO KATILAMADI, EMRE TAŞDEMİR DUYGULANDIRDI
Fredrik Midtsjö eşi doğum yapacağı için ülkesine döndü. Norveçli futbolcu bu nedenle kutlamalara katılamadı. Galatasarayın tecrübeli sol beki Emre Taşdemir, Ahmet Çalıkın fotoğrafıyla sahneye çıktı ve duygusal anlar yaşandı. Abdülkerim Bardakcı üzerinde Ahmet Çalıkın fotoğrafı bulunan formayla seremonide yer aldı. Ahmet Çalıkla uzun yıllar birlikte forma giyen başarılı stoper duygusal anlar yaşadı. Okan Buruk bu anlarda gözyaşlarına hakim olamadı. Ali Yiğit Buruk da gözyaşlarını tutamadı.
Şampiyonluk kupasını kaptan Fernando Muslera kaldırdı.
ŞAMPİYONLUK MESAJLARI
Sarı-kırmızılıların genç yıldızları kutlamalarda Galatasaray Televizyonuna konuştu. Genç yıldızlar şu ifadeleri kullandı:
Hamza Akman: Tüm takım arkadaşlarıma, abilerime teşekkür ederim. Emeklerimizin karşılığını aldık. Fenerbahçe galibiyeti pastanın üzerindeki çilek gibi oldu.
Efe Akman: Cumhuriyetin 100. yılında şampiyonluk en çok bize yakışırdı.
Jankat Yılmaz: Böyle bir tecrübeye erken yaşta katılmak önemli bir gurur. Umarım önümüzdeki yıllarda daha çok şampiyonluk yaşarız.
Galatasarayın Belçikalı yıldızı Dries Mertens yaptığı açıklamada, Buradaki ilk sezonum ve ilk geldiğim sezon şampiyon oldum. Bu benim için çok önemli ve değerli. Kolay değildi, özellikle geçen sene alınan sonuçlar itibarıyla. Çok fazla değişiklik oldu ve çok fazla oyuncu geldi ama biz grup olarak şampiyon olduk dedi.
Kaptan Fernando Muslera ise açıklamasında, Geçen hafta amacımıza ulaştık. 12 yılda 6 kupa aldım. Gurur duyuyorum. Hep birlikte çalıştık ve amacımıza ulaştık diye konuştu.

Son güncelleme: 01:16 05.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı