• Turkhane Logo

Galatasaray evinde tuzla buz oldu

Türkiye Kupası’nda yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkan Galatasaray, 10 kişi kalan Tuzlaspor’a 2-0 mağlup oldu. TFF 2. Lig takımlarından Tuzlaspor’un golleri ikinci yarıda geldi. Sarı-Kırmızılı takım varlık gösteremedi.

00:09 05 Aralık 2019 Perşembe
Galatasaray evinde tuzla buz oldu
Türkiye Kupası’nda yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkan Galatasaray, 10 kişi kalan Tuzlaspor’a 2-0 mağlup oldu. TFF 2. Lig takımlarından Tuzlaspor’un golleri ikinci yarıda geldi. Sarı-Kırmızılı takım varlık gösteremedi.





TFF 2. Lig ekibi Tuzlaspor ile Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçını oynayan Galatasaray, evindeki mücadeleyi 2-0 kaybetti. Sarı-Kırmızılı takım 90 dakika çok kötü bir oyun ortaya koydu. Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 53. dakikada Sadık Baş ve 90. dakikada Umut Sönmez kaydetti.


Tuzlaspor’da 68. dakikadan sarı kartı bulunan Muhammed Akarslan, 88. dakikada bir sarı kart daha görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Rakibin eksik olmasına karşılık Aslan 8 dakikalık uzatmadan da faydalanamadı. Rövanş maçı 17 Aralık Salı günü Tuzla Stadyumu’nda oynanacak.

  TERİM YEDEK AĞIRLIK BİR KADRO SAHAYA SÜRDÜ

Maça yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan Galatasaray’da stoperde 16 yaşındaki Emin Bayram görev yaparken ilk yarı golsüz beraberlikle geçildi ve iki takım da net bir gol pozisyonu yakalamayı başaramadı. Tuzlaspor’un öne geçmesinin ardından oyuncu değişiklikleri yapan Galatasaray, Adem Büyük, Younes Belhanda ve Ryan Donk’u sahaya sürdü.

TUZLA 10 KİŞİ İLE İKİNCİ GOLÜ ATTI

Ryan Donk ve Adem Büyük’ün forvette oynadığı anlarda Galatasaray gol pozisyonu yakalamakta da zorlandı. 88. dakikada Muhammed Akarslan ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalmasını da avantaja çeviremedi. Rakibinin 10 kişi kalmasını değerlendirmek isteyen Galatasaray, 90. dakikada Umut Sönmez’in ceza sahası dışından yaptığı vuruşun ağlarla buluşmasıyla adeta şoke oldu. 8 dakikalık uzatma süresinde de gol atmayı başaramayan Galatasaray mücadeleyi 2-0 kaybetti.

TERİM BİR TEK 16’LIK STOPER EMİN’İ BEĞENDİ

Maç sonrası açıklama yapan Fatih Terim, rakibin galibiyeti, kendilerinin de mağlubiyeti hak ettiğini belirterek genç stoper Emin haricinde görev alan tüm futbolculara tepki gösterdi. Tecrübeli çalıştırıcı yayıncı kuruluşa şunları söyledi: “Tuzlaspor’un çok iyi mücadele ettiğini düşünüyorum. Biz de mağlubiyeti hak ettik. Maçın özeti bu. Genç oyuncular sahaya çıkınca bu formayı alma niyetinde olmadıklarını gösterdiler. Ben daha iyi bir performans göstermelerini beklerdim. Kupalarda böyle sürprizler olur. Bakalım ikinci maçta ne olacak? Şans verdiğim oyuncuların parmağını gözüme sokmasını isterdim. “Ben yedek olacak oyuncu değilim” demeleri lazımdı. Sahanın en iyisi genç stoper Emin’di zaten. Diğerleri de ‘bugün bir an evvel bitsin’ diye 90 dakika geçirdi işte.”

Son güncelleme: 00:09 05.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı