• Turkhane Logo

Galatasaray, Brugge sınavında

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında bu akşam Club Brugge’e misafir olacak. Zorlu mücadeleyi Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek. Teknik direktör Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi müziğini özlediğini söyledi.

14:02 18 Eylül 2019 Çarşamba
Galatasaray, Brugge sınavında
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında bu akşam Club Brugge’e misafir olacak. Zorlu mücadeleyi Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek. Teknik direktör Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi müziğini özlediğini söyledi.





Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında bu akşam 19.55’te Belçika temsilcisi Club Brugge’e misafir olacak. Jan Breydel Stadyumu’ndaki mücadeleyi Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek. Teknik direktör Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi müziğini özlediğini söyledi.


HEDEF, AVRUPA’DA 100. GALİBİYET

Şampiyonlar Ligi’ne 16 kez katılan Galatasaray, turnuva tarihinde en fazla boy gösteren Türk kulübü konumunda bulunurken;  Club Brugge ise bu organizasyonda 15. kez yer alacak. Club Brugge maçı ile Şampiyonlar Ligi’nde 111. sınavına çıkacak olan Sarı-Kırmızılılar, dev organizasyonda bugüne kadar 28 galibiyet, 27 beraberlik 55 mağlubiyet elde etti. Galatasaray, Avrupa kupalarında ise 280. maçına çıkacak. Bugüne kadar Avrupa’da 99 galibiyet alan Sarı-Kırmızılı ekibin hedefi, Club Brugge karşısında 100. zaferini kazanmak.

CLUB BRUGGE, CLEMENT İLE BAŞARILI

Belçika temsilcisi ise Şampiyonlar Ligi’nde yaptığı 100 maçta toplam 37 galibiyet, 21 beraberlik ve 42 yenilgi aldı. Club Brugge, bu maçlarda 131 gol atarken, kalesinde ise 131 gol gördü. Club Brugge’ün teknik direktörlüğünü, takımın daha önce futbolcu olarak formasını terleten Belçikalı teknik adam Philippe Clement yapıyor. Club Brugge, Clement döneminde 1 Belçika Ligi, 1 Belçika Kupası ve 1 Belçika Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ MÜZİĞİNİ ÖZLEDİM

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Club Brugge maçı öncesi maçın oynanacağı statta basın toplantısı düzenledi. Terim’in öne çıkan açıklamaları şöyle:

“Şampiyonlar Ligi, şu an dünyanın en büyük organizasyonlarından biri. Bu kapıdan girdiğiniz zaman sadece futbol görmüyorsunuz, dev bir organizasyon ve müthiş bir ekonomi görüyorsunuz. Galatasaray da böyle dev organizasyonlarda bulunmak isteyen büyük bir marka. Dolayısıyla ilk maçımıza iyi başlamak en büyük amacımız.”

“Şampiyonlar Ligi müziğini özlediğimi söyleyebilirim. Çok beğeniyorum o baştaki müziği, çok seviyorum. Hakikaten bayılıyorum yani. Beni etkiliyor açıkçası, nerede olduğumu hatırlatıyor bana.”

FALCAO, SAAT 11’DEKİ İDMANA 9’DA GELİYOR

“Transfer döneminde Falcao’nun 2-3 haftalık bir eksiği doğal olarak oldu. Her ne kadar oyuncu kendim çalışıyorum dese de hiçbir zaman takım antrenmanı gibi olmaz. Böyle bir eksiği var ama önemli bir örnek şu ana kadar. 11’deki idmana sabah 9’da gelip öğleden sonra 3’te, 4’te gidiyor. İyi de çalışıyor. Daha ister ama açıkçası son maçtaki mücadele ve konsantrasyonu, oyuna olan açlığı bizi çok sevindirdi. Pek de çok eksiği varmış gibi görünmedi. Zaten yoruldum diye de haber yollamış, ondan çıkardılar onu. Hem profesyonellik hem futbolcu olarak diyecek herhangi bir şey yok. Ama karakteriyle de mütevazılığıyla da kendisini hemen takıma sevdirdi.”

DIAGNE’YE SONSUZ BAŞARILAR DİLİYORUM

“Diagne’ye yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. O da kendi takımının kazanmasını isteyecektir. Bundan daha doğal bir şey yoktur. Bunun için mücadele edecektir. Ona da sonsuz başarılar diliyorum. Buradan kendisine ve ailesine de selam yolluyorum. Gerek kendi ligimizde gerek Avrupa liginde, takımlar arası oyuncu geçişlerine hep çok sıcak baktım ben. Hiçbir zaman katı bir tutumum olmadı. Tam tersi kiralık verdiğim oyunculara bile hiçbir zaman bir şart koymadım. Bize karşı da hepsi oynadı.”

GRUPTA İLGİNÇ İŞLER OLABİLİR

“Club Brugge, genç ve tecrübeli futbolcuların iyi harmanlandığı bir takım. Favorilere saygı duyuyorum ama grupta ilginç işler olabilir. Tek tesellimiz, rakiplerimiz (Real Madrid ve Paris Saint Germain) eski formunda değil.”

CLUB BRUGGE – GALATASARAY

STAT: Jan Breydel
HAKEM: Slavko Vincic
SAAT: 19.55
CLUB BRUGGE: Mignolet, Mata, Mechele, Simon Deli, Ricca, Vormer, Balanta, Tau, Vanaken, Okereke, Openda

TEKNİK DİREKTÖR: Philippe Clement

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, MArcao, Nagatomo, Nzonzi, Feghouli, Seri, Lemina (Ömer), Babel, Falcao

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

Kaynak: Kronos

Son güncelleme: 14:02 18.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı