• Turkhane Logo

Galatasaray Beşiktaş’ı devirdi liderlik koltuğuna oturdu

Galatasaray-Beşiktaş derbisinde, sahadan zaferle ayrılan taraf siyah-beyazlı ekip oldu.

22:56 05 Mayıs 2019 Pazar
Galatasaray Beşiktaş’ı devirdi liderlik koltuğuna oturdu
Galatasaray-Beşiktaş derbisinde, sahadan zaferle ayrılan taraf siyah-beyazlı ekip oldu.





Sarı-kırmızılı ekibi 2-0 yenerek puanını 63e çıkaran Galatasaray, Medipol Başakşehir ile aynı puana gelerek şampiyonluk yarışına da ortak oldu. Averajı ele geçiren Galatasaray liderlik koltuğuna da oturdu.


Başakşehir ise, son altı haftada 12 puan kaybederek kesin gözüyle bakılan şampiyonluk ile arasına mesafe koyarken, Galatasaray Beşiktaşı devirerek yarışa ortak olduğunu gösterdi. 

Medipol Başakşehirin Sivasspo deplasmanında 0-0 berabere kalarak 2 puan kaybettiği haftada Galatasaray averajla liderliği ele geçirdi.

Beşiktaş ise, bu yenilgiyle birlikte 59 puanda kaldı ve zirvedeki yarışta kan kaybetti. Beşiktaş bu skorla averajını da kaybetti. 

Türk Telekom Stadında 50.805 biletli seyircinin takip ettiği nefes kesen maçta Galatasarayın golleri 44te Onyekuru ve 54te Fernandodan geldi.

Maçın hakemi Bülent Yıldırım, aldığı kararlar nedeniyle eleştirilirken, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen de benzer eleştirilerde bulundu.

Haftaya Ankaragücü ile karşılaşacak Medipol Başakşehir haftayı 63 puanla 2.sırada tamamladı. Ligin kaderini 33.haftada oynanacak Galatasaray Medipol Başakşehir maçı belirleyecek.

Sezonun ilk yarısında 0-0 biten bu maçı kazanan başka bir kayıp yaşanmaması halinde büyük ihtimalle şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Mücadelenin berabere bitmesi halinde ise Galatasaray genel averajda önde olduğu için kupanın sahibi olacak.

Dilmen, ilk yarıya damgasını vuran Yıldırımın tartışmalı kararları tek tek ele aldı. Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkine verilen sarı kartı değerlendiren Dilmen, pozisyonda faul bile olmadığını söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 31.haftasında oynanan Galatasaray Beşiktaş derbisinin ilk yarısı Galatasarayın 1-0 üstünlüğü ile biterken, devre arası değerlendirmelerde bulunan Dilmen, şunları söyledi:

Golden 3-5 dakikaya kadar iki kadronun oynadığı oyun normaldi. Taç bizdendi, şundandı derken, Beşiktaşlı oyuncular tacı atmaya giderken, Diagne tacı kullandı. Yorum yapmayacağım, birkaç kez izlemem lazım. Cüneyt Çakır’a şunu soruyorum; 2 dakika 20 saniye ofsayt mı, değil mi diye bekledik. Bu pozisyonu 2 dakika 20 saniyede mi çözdünüz? Diagne yarım metre ofsayt. Kartlarda da standart yok. Bülent Yıldırım görmemiş olabilir ama Cüneyt Çakır görmeli, Atiba’ya Luyindama’dan dirsek var.

Caner Erkin’e verilen sarı kartta faul bile yok. Hakem ve VAR’ın tartışılacağı maç bekliyordum. Belhanda’nın kartı doğru ama onun dışındaki pozisyonları hakem hocaları tartışacaktır.Muhtemel Beşiktaş normal düzene dönecektir. Ljajic forvet arkasında geçecektir. Sola Güven Yalçın mı geçer göreceğiz. Ancak Beşiktaşlıların maçtan sonra çok konuşacağı bir derbi oluyor.

Son güncelleme: 22:56 05.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı