• Turkhane Logo

Filenin sultanları şampiyon!..

FIVB Milletler Ligi'nde finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-1 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

10:58 17 Temmuz 2023 Pazartesi
Filenin sultanları şampiyon!..
FIVB Milletler Ligi'nde finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-1 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çini 3-1 mağlup ederek 2023 FIVB Milletler Ligi şampiyonu oldu. Filenin Sultanları, bu şampiyonluğun ardından dünya sıralamasında ABDnin önüne geçerek 1inci sıraya yükseldi. Şampiyonlukta önemli katkısı olan Melissa Vargas, turnuvanın en değerli oyuncusu  seçildi. Vargas toplam 26 sayıyla final karşılaşmasına damga vurdu. Vargasın ardından en skorer oyuncular 12şer sayıyla Eda Erdem Dündar ve Ebrar Karakurt oldu.

Türkische Frauen Volleyball Mannschaft Türkische Frauen Volleyball Mannschaft
Fotoğraf: DHA
ABDnin ev sahipliğinde, Arlington kentinde düzenlenen turnuvada finale yükselen milli takım ilk seti 25-22 alırken, ikinci set aynı skorla Çin lehine sona erdi. Üçüncü seti de 25-19 kazanan Türkiye durumu 2-1e getirdi. Son seti 25-15 alan Türkiye 3-1lik skorla Milletler Liginde şampiyonluğu kazandı.

Şampiyonanın en iyi oyuncularının seçildiği Rüya Takımda A Milli Kadın Voleybol Takımından 3 oyuncu yer aldı. Zehra Güneş, Milletler Liginde en iyi 1inci orta oyuncu oldu. Gizem Örge, en iyi libero seçildi. En iyi pasör çaprazı ödülü ise Melissa Vargasa verildi.

Türkiye, 2018de düzenlenen ilk Milletler Liginde finalde ABDye yenilerek Gümüş Madalya sahibi olmuştu. Filenin Sultanları, 2021de de Bronz Madalya sahibi olmuştu.

Son güncelleme: 10:58 17.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı